OHLADITEV

Vroče še v ponedeljek, potem osvežitev

Objavljeno 08. julij 2012 13.09 | Posodobljeno 08. julij 2012 17.09 | Piše: D. P., Mi. S.

Danes in jutri niso izključene nevihte, nevarnosti za točo skorajda ni.

Prihaja osvežitev, ki bo vsem dobro dela.

LJUBLJANA – Pred nami je še en vroč poletni dan, ogrelo se bo do 34 stopinj. Sredi dneva in popoldne bo predvsem po nižinah vzhodne Slovenije zaradi visokih temperatur velika toplotna obremenitev. V Agenciji Republike Slovenije za okolje pa opozarjajo na nevihte, ki se bodo pojavljale danes in jutri.

V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Manj pogoste bodo v južnih krajih in ob morju. Vročina bo nekoliko popustila. Morje na slovenski Obali ima 28 stopinj Celzija.

Vročina zajela celoten Balkan

Visoke temperature, ki so pred dnevi zajele tudi območje Balkana, ne popuščajo. Po napovedih meteorologov naj bi tako bilo še nekaj dni. V Grčiji, kjer se temperature gibajo pri okoli 40 stopinjah Celzija, je za posledicami vročine umrl poljski turist, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbski meteorologi medtem za ponedeljek napovedujejo temperature okoli 39 stopinj Celzija.

Podobno je v Makedoniji, kjer vročinski val prav tako ne popušča, temperature pa naj bi v začetku prihodnjega tedna dosegle med 35 in 40 stopinj Celzija, poroča makedonska tiskovna agencija MIA.

Deli s prijatelji