SKUPŠČINA

Vroča skupščina Primorja, Črnigoj pobegnil

Objavljeno 12. april 2012 23.03 | Posodobljeno 12. april 2012 23.52 | Piše: T. L., Mo. S.

Delničarji so sprejeli predlog za odprto dokapitalizacijo v višini 30 milijonov evrov.

Vodstvo obljublja, stavke očitno ne bo

AJDOVŠČINA – Na skupščini družbe Primorje Holding, ki je lastnica Primorja, so se odločili o dokapitalizaciji, a stvari niso potekale gladko. Zapletlo se je namreč že pri točki voljenja predsednika skupščine, za katerega je uprava skupščine predlagala ljubljanskega odvetnika Mirka Bandlja, poročajo spletne Finance.

Črnigoj s srečanja pobegnil

Lastniki naj bi se v svojih pogledih zelo razhajali. Na skupščino je sicer prišel tudi nekdanji prvi mož Primorja Dušan Črnigoj, a je s srečanja dobesedno pobegnil. Varnostnik ga je pospremil skozi zadnji izhod stavbe, novinarjem pa je dejal, da se bo vrnil. Kot še piše omenjeni portal, naj bi se na skupščini oblikovala koalicija proti 'stari gardi', na čelu katere je Črnigoj.

Predsednik sindikata KS90 v Primorju Ilija Vukoje je ob tem pripomnil, da je Črnigoj to najbrž storil zaradi slabe vesti. »Najbrž mu je nerodno, da bi prišel pred novinarje in javno povedal, kaj mislijo lastniki narediti s podjetjem in kaj z zaposlenimi,« je dejal.

Našli bodo investitorja

Sicer pa so delničarji in lastniki imenovali novi nadzorni svet holdinga Primorje, pri čemer obljubljajo, da bodo v roku 30 dni po opravljenem pregledu našli novega investitorja, ki da bo Primorje dokapitaliziral s 30 milijoni evrov. Lastniki Primorje Holdinga, Črnigoj in ekipa menedžerjev so namreč prepričani, da bi z dokapitalizacijo zagotovili dovolj sredstev za rešitev tega gradbinca.

Pred stavbo, kjer skupščina poteka, se je zbralo tudi nekaj delavcev, ki pravijo, da je Črnigoj 20 let vladal s palico, ljudje pa so se vdali v usodo.

Predlog dokapitalizacije sprejeli

Na skupščini je bilo 'prisotno' 84 odstotkov kapitala, delničarji pa so predlog za odprto dokapitalizacijo v višini 30 milijonov evrov le sprejeli. Kdo bi utegnil biti strateški partner, ki bi prispeval sveži kapital, za zdaj ni znano, bodo pa novega partnerja javnosti predstavili v 30 dneh.

Delničarji se niso strinjali s predlaganimi novimi člani nadzornega sveta. Po odstopu Marjana Mučiča, Bojana Žvanuta in Jožeta Vrabca so morali izvoliti tri izmed petih članov nadzornega sveta. Uprava je na izpraznjena mesta predlagala Bojana Bajca, Branka Bakaršiča in Aleša Bratina. Vendar so bili na skupščini izvoljeni Miran Lavrenčič, Jurij Lozar in Jožef Vrabec, svoje delo pa bosta nadaljevala Andrej Bandelj in Gorazd Humar.

 

Deli s prijatelji