PONOVITEV ZGODBE

Vrnitev migrantov: Zagreb dal še enkrat košarico Ljubljani

Objavljeno 24. november 2015 23.02 | Posodobljeno 24. november 2015 23.02 | Piše: STA, T. L.

Hrvaška znova zavrnila slovensko zahtevo za vrnitev ekonomskih migrantov.

Utrinki iz Gornje Radgone.

ZAGREB – Hrvaški notranji minister Ranko Ostojić je danes v Slavonskem Brodu dejal, da je Zagreb znova zavrnil zahtevo Slovenije za vrnitev skupine ekonomskih migrantov na Hrvaško. Hrvaška je prejšnji teden zavrnila zahtevo Slovenije za vrnitev 162 migrantov.

Ostojić je na redni novinarski konferenci v začasnem begunskem tranzitnem centru v Slavonskem Brodu poleg tega napovedal, da se bo odpravil v Makedonijo na pogovore o zaustavitvi ekonomskih migrantov na makedonsko-grški meji. Kot je dodal, se bodo o tem predstavniki vseh držav, ki so na begunski poti, pogovarjali tudi na redni videokonferenci.

Varnostni ukrepi na najvišji ravni

Ostojić je tudi potrdil, da so varnostni ukrepi na Hrvaškem trenutno na najvišji ravni. Zaradi sredinega obiska podpredsednika ZDA Joeja Bidna in drugih udeležencev vrha procesa Brdo-Brioni v Zagrebu pa so uvedli »običajne posebne ukrepe«.

Povedal je še, da je hrvaška policija prejšnji teden na meji s Srbijo preprečila vstop ekonomskim migrantom, ki so na Hrvaško poskušali vstopiti mimo dogovorjene nadzorne točke v Šidu.

Deli s prijatelji