IZREDNA SEJA

Vrhunec na čelu UKC Ljubljana le še do avgusta

Objavljeno 18. april 2014 00.56 | Posodobljeno 18. april 2014 00.56 | Piše: STA, Ma. F.

Svet UKC Ljubljana je sklenil, da čim prej objavijo razpis za generalnega direktorja zavoda.

Direktor UKC Ljubljana Samo Vrhunec.

LJUBLJANA – Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je na nocojšnji izredni seji sklenil, da čim prej objavijo razpis za generalnega direktorja zavoda. Sedanjega vršilca dolžnosti Simona Vrhunca, ki po aferi z operacijskimi mizami ne uživa več zadostnega zaupanja, bo do avgusta, ko mu poteče mandat, nadzorovala posebna revizijska komisija.

Da Vrhunec ostane na čelu UKC Ljubljana do izbora novega generalnega direktorja, so se odločili, ker ne želijo »obglaviti zavoda«, kot se je to zgodilo na ministrstvu za zdravje, je po seji novinarjem pojasnila predsednica sveta Aleksandra Markovič Predan. Razpis nameravajo objaviti v kratkem.

Notranja revizija neugodna za vodstvo

Člani sveta so na seji opravili razgovor z Vrhuncem, preučili vso dokumentacijo v zvezi s hišnimi preiskavami v primeru operacijskih miz, ki jim jo je posredovalo sodišče, pridobili so tudi pogodbe za servisiranje operacijskih miz iz UKC Maribor, prvo pogodbo, ki jo je s podjetjem Medicoengineering sklenil UKC Ljubljana, ter kasnejši aneks k tej pogodbi.

Seznanili so se tudi z revizijskim poročilom tega primera, opravili razgovore z vsemi vpletenimi ter z notranjo revizorko, je povzela Markovičeva. Notranja revizija je po njenih besedah neugodna za vodstvo UKC Ljubljana oziroma je kritična do celotnega postopka, kako je bil ta posel sklenjen.

Sistem javnega naročanja v UKC Ljubljana bo treba spremeniti, pravi Markovičeva. V svetu zavoda niso zadovoljni ne s pogodbo ne z aneksom, je še dejala.

Ker ne želijo, da bi UKC Ljubljana ostal brez vodstva, so kljub temu sklenili, da bo Vrhunec za zdaj ostal na čelu zavoda, a le do izbora novega direktorja, je pojasnila Markovičeva. Vrhuncu se sicer mandat vršilca dolžnosti izteče avgusta.

Deli s prijatelji