PLOHE IN NEVIHTE

Vremenski šok: ohladilo se bo za 15 stopinj

Objavljeno 11. julij 2016 16.42 | Posodobljeno 11. julij 2016 16.46 | Piše: Ro. S.
Ključne besede: vreme napoved

V noči na četrtek nas bo prešla hladna in vlažna fronta.

Po času, ki preteče od bliska do groma, lahko ugotovimo, kako daleč je nevihta.

LJUBLJANA – Vreme nam bo ponovno zagodlo. V noči s srede na četrtek nas bo prešla hladna fronta, ki bo prinesla padavine in drastično ohladitev.

Danes popoldne bo sončno in vroče, temperature se bodo gibale med 30 in 35 stopinjami. Tudi jutri nas čaka lepo in toplo vreme, zaradi pregretosti zraka niso izključene popoldanske plohe in nevihte. V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in severni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne padavine v obliki ploh in neviht. Vročina bo že nekoliko popustila, je sporočil dežurni vremenoslovec agencije za okolje Brane Gregorčič.

Vikend ponovno lepši

V noči na četrtek se bodo padavine in nevihte razširile nad vso Slovenijo, mogoči bodo tudi močnejši nalivi. V četrtek bo oblačno in hladneje. Temperature se bodo čez dan gibale okoli 20 stopinj. Občasno bo deževalo. Od petka dalje se bo hladen in vlažen zrak umikal proti vzhodu. Počasi se bo vreme stabiliziralo, k nam bo dotekal topel in suh zrak. Temperature se bodo konec tedna gibale okoli 25 stopinj, je še dodal Gregorčič.

 

Deli s prijatelji