OPOZORILO

Vremenske nevšečnosti: Sloveniji se obeta huda ura

Objavljeno 26. november 2015 18.15 | Posodobljeno 26. november 2015 18.33 | Piše: A. K.

Burja bo ponekod dosegla hitrost sto kilometrov na uro.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Čeprav so nekatere kraje po državi dopoldne znova obletavale snežinke, se bo zvečer vreme zjasnilo. Ponoči in jutri zjutraj bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le na vzhodu bo ostalo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 2, na severozahodu do –7, na Primorskem do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Primorce ob tem velja opozoriti, da bo od danes zvečer do jutri opoldne burja na Primorskem na izpostavljenih legah lahko presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

image
Foto: meteo.arso.gov.si

Naletaval bo sneg

Jutri bo na Primorskem precej jasno, popoldne občasno zmerno oblačno. Drugod po Sloveniji se bo čez dan od jugovzhoda oblačnost spet povečala, ponekod na jugu bo lahko naletaval sneg. Na Primorskem bo še pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne začela slabeti, drugod pa severovzhodnik, ki bo zvečer postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Do sobote zjutraj bo burja ponehala

V soboto dopoldne se bo postopno razjasnilo tudi v notranjosti Slovenije. Burja bo že do jutra večinoma ponehala. Proti večeru se bo od zahoda spet pooblačilo. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah možna megla. V ponedeljek bo delno jasno in čez dan nekoliko toplejše vreme.

Bodite pozorni na to, kaj se dogaja okoli nas, in nam pošljite fotografije!

Deli s prijatelji