POZOR

Vremenoslovci svetujejo zaščito, saj prihaja mraz

Objavljeno 19. april 2016 20.41 | Posodobljeno 19. april 2016 20.42 | Piše: Mo. S.

Ob koncu tedna bodo tudi dnevne temperature precej nizke.

LJUBLJANA – »Ker je razvoj vremena glede jutranjih ohladitev še negotov, priporočamo preventivno zaščito rastlin s tkanino, slamo ali drugimi izolatorji,« so vremenoslovci zapisali na twitterju.

Očitno bo jutro torej precej mrzlo, kar kaže tudi napoved Agencije RS za okolje (Arso). Jutranje temperature se bodo namreč gibale zgolj med 0 in 5 stopinjami Celzija, čez dan pa se bo v sredo ogrelo do 18 stopinj ali več.

Sreda bo delno jasna z občasno povečano oblačnostjo, ki je bo več v vzhodni polovici Slovenije. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Ponekod na Primorskem bo popoldne pihal jugozahodnik, drugod po Sloveniji pa veter vzhodnih smeri. Tudi četrtek bo še precej jasen, le v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo zjutraj in deloma dopoldne nekaj oblačnosti. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. Pihal bo jugozahodnik.

Prihaja polarni mraz

Kot smo že poročali,image pa pravi mraz šele prihaja. V soboto bo nad severnim Sredozemljem, severozahodnim Balkanom in vzhodnimi Alpami nastal ciklon, ki se bo v nedeljo poglobil in razširil proti vzhodu. »Višinska dolina hladnega zraka se bo v nedeljo od severa vdrla nad zahodno in severno Sredozemlje in se v naslednjih dneh pomikala nad Balkan in vzhodno Evropo. Nad naše kraje bo od severa dotekal mrzel polarni zrak, ki bo preplavil večino zahodne in srednje Evrope,« so zapisali v 10-dnevni vremenski napovedi. Dež se bo v soboto razširil nad vso državo, občasno bo deževalo tudi še v nedeljo. Ohladilo se bo, meja sneženja pa se bo lahko spustila pod 1000 metrov nadmorske višine, še pravijo.

Kako izkoristiti dneve, pa preverite na spletnem portalu Vandraj.

Deli s prijatelji