DO –23 STOPINJ

Vremenoslovci svarijo: Prihaja polarni mraz

Objavljeno 29. december 2014 10.10 | Posodobljeno 29. december 2014 10.10 | Piše: P. Pa.

V prihodnjih dneh bo Slovenijo zajel mraz, danes so izdali celo opozorilo zaradi izredno nizkih temperatur.

LJUBLJANA – Slovenijo je zajela polarna zima. Po napovedih državne meteorološke službe bi lahko 1. januarja namerili tudi do –23 stopinj. Najhladneje bo na Kočevskem in Notranjskem, pojasnjuje dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko iz agencije za okolje.

»Toliko verjetno res ne bo, bo pa verjetno do –15, v najbolj mrzlih predelih bodo temperature tudi nižje,« je dejal. »Ko je tak mraz, je že bolj polarno,« je dodal. Pravi, da nove pošiljke snega v prihodnjih dneh ni pričakovati. V petek naj bi se otoplilo, v soboto bodo mogoče manjše padavine, in sicer sneg z dežjem.

Več o vremenu preberite tukaj.

Izdali so opozorilo

Zaradi napovedanih nizkih temperatur je Arso ob 8. uri izdal opozorilo. »V prihodnjih dneh bo zelo mrzlo. Razen na Primorskem bodo temperature ostale ves dan krepko pod lediščem. Najnižje jutranje temperature pričakujemo od torka do vključno četrtka, in sicer med –10 in –15 stopinjami C, v mraziščih še nižje. V torek bo veter še okrepil občutek mraza.«

Še bo pihalo

Danes bo sicer delno jasno, močan veter naj bi popoldne oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od –5 do –1. Veter se bo jutri zjutraj in dopoldne okrepil, najnižje jutranje temperature bodo od –16 do –8. V sredo bo delno jasno, v severni Sloveniji bodo kratkotrajne snežne plohe. V četrtek bo po večini jasno. Zelo mrzlo bo.

V noči na ponedeljek bo burja na Primorskem na izpostavljenih mestih še dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. V severni Sloveniji bo severni veter v izpostavljenih legah lahko dosegel hitrost okrog 70 km/h. Veter bo gradil snežne zamete.

image

 

Deli s prijatelji