OPOZORILO

Vremenoslovci svarijo: Popoldne in zvečer lahko udarijo neurja

Objavljeno 25. junij 2016 18.11 | Posodobljeno 25. junij 2016 19.59 | Piše: M. U.

Ob močnih krajevnih nalivih lahko v večjem delu države hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki.

LJUBLJANA – Danes popoldne in zvečer bodo lokalno mogoča neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in s točo. Nevihtne celice so najprej nastale v jugozahodni Sloveniji in se nato pomaknile proti severu. Dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Lokalna neurja ponekod ovirajo promet

Prometnoinformacijski center opozarja, da močne nevihte in plohe, tudi toča, ponekod ovirajo promet. Vozite previdno, ne ustavljajte se pod nadvozi, viadukti ali celo v predorih, so poudarili na spletni strani. Na štajerski avtocesti je v predoru Golo Rebro zaradi odprave tehničnih težav po udaru strele zaprt vozni pas v smeri Ljubljane.

 

Verjetnost za nastanek neurij bo popoldne in zvečer še velika.

Ob močnih krajevnih nalivih lahko v večjem delu države hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki.  Bralka Tanja tako poroča, da je toča že padala v Loškem Potoku. 

image

Foto: bralka Tanja

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, delno nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na ponedeljek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj.
V ponedeljek bo sprva pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Popoldne se bo začelo jasniti. Hladneje bo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Spet bo nekoliko topleje.

Deli s prijatelji