VREMENSKA

Vreme je ... aprilsko. Ste pripravljeni?

Objavljeno 27. april 2015 14.31 | Posodobljeno 26. april 2015 21.34 | Piše: Mo. S., T. L.

Počitniški teden vremensko ne obeta preveč.

Od torka bomo spet potrebovali dežnike in dežno opremo.

LJUBLJANA – Počitniški teden se bo začel večinoma oblačno, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Popoldne bo v zahodni in osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, na severovzhodu pa bo delno jasno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasne krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20, na vzhodu do 23 stopinj Celzija.

Ponoči se bo dež začel postopno pojavljati tudi drugod po Sloveniji, le v severnih krajih bo manj verjeten. Jutri bo oblačno in večinoma deževno, padavine pa bodo manj pogoste v severozahodni in severni Sloveniji. Popoldne bodo od severozahoda oslabele in zvečer ali v noči na sredo povsod ponehale. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, najmočnejši bo vzdolž Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne pa od 12 do 17 stopinj Celzija.

Sonce šele v četrtek

Sreda bo nekoliko spodbudnejša, saj se bo nad Alpami in Balkanom oblikoval šibek anticiklon, a bo do četrtka že slabel. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo dopoldne še pihal severni veter, na Primorskem pa šibka burja. V četrtek bo večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodnik. Proti večeru se bo na zahodu pooblačilo in začelo rahlo deževati.

Naslednji konec tedna bo oblačno z občasnim dežjem, temperature v tem tednu pa se bodo gibale med 12 in 17 stopinjami Celzija.

 

Deli s prijatelji