PREISKAVA

Vpleteni: Vse posle je vodil Lah

Objavljeno 17. julij 2014 11.53 | Posodobljeno 17. julij 2014 11.53 | Piše: S. U.

»Vse posle je vodil Igor Lah, sam sem le podpisoval papirje. Zaupal sem mu, da je s posli vse v redu.«

LJUBLJANA – Včeraj so kriminalisti Igorja Laha pridržali zaradi suma storitve kaznivih dejanj odškodovanja upnikov in davčnih utaj ter odpeljali iz poslovnih prostorov na Dunajski cesti v Ljubljani. Po pisanju Financ je Lahovo premoženje ocenjeno na 104,5 milijona evrov, kar ga na lestvici najbogatejših Slovencev uvršča na šesto mesto.

Liko praktično izpraznjen

»Vse posle je vodil Igor Lah, sam sem le podpisoval papirje. Zaupal sem mu, da je s posli vse v redu,« je za Dnevnik povedal Marjan Vukosav, ki je zanj v času privatizacije zbiral certifikate. Lah naj bi bil v manj kot petih letih in po številnih oddelitvah dejavnosti, preprodaj in preimenovanj hčerinskih podjetij ter prenosov premoženja praktično docela izpraznil Liko, ena največjih domačih lesarskih skupin (posluje že 140 let) pa naj bi se preobrazila v še eno izmed njegovih nepremičninskih družb. Kriminalisti so ugotovili, da je Lah nesporno obvladoval poslovanje vseh družb, saj je prav on sprejemal pomembnejše odločitve. Igorju Lahu sicer očitajo oškodovanje družbe Liko Vrhnika za 5,9 milijona evrov.

Naj spomnimo: po včerajšnjih informacijah naj bi bili kriminalisti pridržali tudi nekdanjega likvidacijskega upravitelja Lika Iztoka Svetina in zdajšnjega direktorja Danila Peteha.
 

Deli s prijatelji