MEDIJI

Vonta: Z zvišanjem DDV želi vlada očistiti medijski prostor

Objavljeno 26. september 2012 19.50 | Posodobljeno 26. september 2012 19.50 | Piše: M. U., STA

Internega vladnega gradiva poslanka sicer ni videla.

Tamara Vonta ga je ostro utišala.

LJUBLJANA – Pozitivna Slovenija (PS) bo naredila vse, da prepreči zvišanje stopnje DDV na časopise in revije, poudarja poslanka PS Tamara Vonta. Čeprav vlada trdi, da tega ni formalno predlagala, je po besedah poslanke ta predlog v internem gradivu vlade. Prepričana je, da je ozadje te namere »očistiti medijski prostor tiskanih medijev, ki ovirajo vlado«.

Internega vladnega gradiva ni videla

»Namera vlade, da zviša stopnjo DDV na časopise in revije z najnižje na 20-odstotno, je nesprejemljiva. Vemo, kakšne so izkušnje s to vlado, še iz zgodbe časopisne hiše Delo,« je dejala poslanka. Po njenih besedah »izgovori, da vlada o tem še ni razpravljala in da je to samo ena od možnosti, ne držijo«. Pojasnila je, da internega gradiva, ki naj bi to namero vlade vključevalo, osebno ni videla. Ga je pa po njenih besedah nekdo iz PS.

Čiščenje medijskega prostora

Po mnenju Vontove je ozadje namere vlade očistiti medijski prostor. Na to, da bi zvišanje DDV stopnje zadevalo vse časopise, pa je odgovorila, da bi najbolj zadelo tiste tiskane medije, ki se »borijo za svoje življenje«. To je, ugotavlja, povezano tudi »z neprestanimi političnimi menjavami vodstva uprav in podobno«. Po besedah poslanke namreč »dobro vemo, kaj pomenijo zadnje menjave na Delu in Večeru«.

Deli s prijatelji