POSLOVANJE

Voljčeva partnerica pri ministru Mramorju

Objavljeno 14. december 2014 09.30 | Posodobljeno 13. december 2014 23.05 | Piše: T. L.

Romana Kovacs naj bi postala članica posebne vladne strokovne komisije, ki izbira člane nadzornega sveta SDH, ki bodo nadzorovali upravljanje državnega premoženja, posluje pa tudi z Gorenjem, kjer je predsednik nadzornega sveta Voljč.

Marko Voljč.

LJUBLJANA – Poleg Marka Voljča, ki se je minule dni pojavil kot morebitni naslednik Mira Cerarja na čelu tehnične vlade, se »blizu politike« zdaj pojavlja tudi njegova najnovejša zasebna partnerica Romana Kovacs, sicer direktorica kadrovske agencije Pendl & Piswanger. Kot poroča spletni portal pozareport.si, ima donosno pogodbo (za 300.000 evrov) o strateških aktivnostih na področju upravljanja kadrov, sklenjeno tudi z Gorenjem na Dunaju (Gorenje Beteiligungs, ki ga vodi Žiga Debeljak, nekdanji prvi človek Mercatorja).

Ob tem je zanimiva informacija, da je predsednik nadzornega sveta Gorenja prav Voljč. Pri Gorenju so za portal sicer dejali, da se je iskanje ustrezne agencije začelo že jeseni 2013, medtem ko je Voljč postal predsednik nadzornega sveta julija letos, pogodba pa je po navedbah Gorenja sklenjena za bistveno nižji znesek. Kdaj in za koliko denarja so jo podpisali, pri Gorenju ne povedo. Vprašanja, ki jih je spletni portal naslovil na agencijo Pendl & Piswanger, so tudi ostala brez odgovora. Menda pa naj bi Voljč za naslednika zdajšnjega predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca že počasi »pripravljal« prav Debeljaka ...

Romana Kovacs naj bi pred časom postala tudi članica posebne vladne strokovne komisije, ki izbira člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki bodo nadzorovali upravljanje okoli 10 milijard evrov vrednega državnega premoženja. Na ministrstvu za finance o tem molčijo. 

Deli s prijatelji