LE ENA PONUDBA

Volja za prodajo Telekoma je, zdaj glavni pogoj cena

Objavljeno 21. april 2015 12.51 | Posodobljeno 21. april 2015 12.51 | Piše: STA, K. K.

SDH se trudi v čim krajšem času zaključiti postopek prodaje večinskega deleža v Telekomu Slovenije, je danes povedal član uprave SDH Matej Runjak

Telekom ne želi plačati, ampak išče pravico na sodišču (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Slovenski državni holding (SDH) se trudi v čim krajšem času zaključiti postopek prodaje večinskega deleža v Telekomu Slovenije, je danes povedal član uprave SDH Matej Runjak. »Volja je, da se posel zaključi, tako na strani kupca kot na strani prodajalcev, je pa seveda jasno vprašanje primernih pogojev,« je dejal in dodal, da je glavni pogoj cena. »Cena je daleč najpomembnejši pogoj,« je Runjak povedal ob robu poslovnega zajtrka AmCham o privatizaciji in na novinarsko vprašanje odgovoril, da to seveda lahko zavre postopek prodaje.

»Dejansko prodajamo 75 odstotkov, še to ne čisto v celoti, ker imamo pridružene člane, kupec pa želi kontrolo nad družbo in ne bo navdušen, če bi mu bil samo del prodajalcev pripravljen prodati, preostali pa ne. Tu je pač treba doseči konsenz, ki ga najbolj reflektira sprejemljiva cena,« je pojasnil in dodal, da se prodajalci v konzorciju dogovarjajo glede sprejemljive cene.

Za tričetrtinski delež v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju je do izteka roka v preteklem tednu prispela le ena zavezujoča ponudba, oddal jo je britanski investicijski sklad Cinven.

Deli s prijatelji