VRAČAJO ŽOGICO

»Volivci Janševi stranki pokazali, da ne pristajajo na njeno izsiljevanje«

Objavljeno 09. junij 2014 10.40 | Posodobljeno 09. junij 2014 10.40 | Piše: A. L.

V Solidarnosti pričakujejo, da bo stranka SDS znala prepričljivo pojasniti, zakaj 3,5 milijona evrov kot strošek referenduma ni bil uporabljen zaman.

Janez Janša.

LJUBLJANA – »Današnji ponižujoči referendumski rezultat je primazal veliko klofuto predlagateljem referenduma za zavrnitev t. i. arhivskega zakona,« so se včeraj odzvali iz Solidarnosti. V sporočilu za javno so zapisali, da so »slovenske volivke in volivci stranki Janeza Janše prepričljivo pokazali, da ne pristajajo na njeno izsiljevanje in manipulacije glede vprašanj, povezanih z odpiranji arhivov, podobno pa zavračajo gesto obračanja pozornosti javnosti v polpreteklo zgodovino z namenom političnih obračunov, daleč proč od trenutnih gospodarskih in drugih težav, ki tarejo našo državo«.

Opozarjajo, da »nizka udeležba ni znamenje tega, da še nismo zrela demokracija, kot je zaničevalno interpretirala prve rezultate Eva Irgl, prvopodpisana pod zahtevo za referendum, temveč ravno nasprotno«.

Denar bi lahko porabili smotrneje

V Solidarnosti pričakujejo, da bo stranka SDS znala prepričljivo pojasniti, zakaj 3,5 milijona evrov kot strošek referenduma ni bil uporabljen zaman. »Prepričani smo, da bi tak znesek namesto za politikantske zlorabe in očitke noveli zakona, češ da nekdo ščiti pripadnike Službe državne varnosti, lahko uporabili v bistveno koristnejše namene, npr. za ljudi, ki so se znašli v socialnih stiskah,« so sklenili.

Deli s prijatelji