PODATKI

Volilni molk kršili 94-krat, največkrat v osrednji Sloveniji

Objavljeno 25. marec 2012 18.45 | Posodobljeno 25. marec 2012 18.45 | Piše: D. P., STA

Po neuradnih informacijah se vse prijave razen ene nanašajo na referendum o družinskem zakoniku.

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

LJUBLJANA – Inšpektorat za notranje zadeve je danes med 11. in 16. uro v zvezi z referendumom o družinskem zakoniku in županskimi volitvami prejel 26 novih prijav domnevnih kršitev volilnega molka. S tem se je skupno število prijav povečalo na 94. Inšpektorat kot domnevne kršitve obravnava 21 prijav.

21-krat na spletu

Kot so povedali na ministrstvu za notranje zadeve, se od 21 sedem prijav nanaša na objave na spletu, pet na plakatiranje, tri na pozivanje volivcev, po dve na predvajanje oglasov na televiziji in na tiskane medije, po ena pa na deljenje volilnega gradiva in objavo na radiu.

Največ prijav, devet, je prišlo iz osrednjeslovenske regije, po tri so iz savinjske regije in z neznane lokacije, po dve pa iz gorenjske in koroške regije ter iz jugovzhodne Slovenije. Po neuradnih informacijah se vse prijave razen ene nanašajo na referendum o družinskem zakoniku.

Na voljo posebna številka

Na ministrstvu za notranje zadeve v tem času deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah, in sicer je do 19. ure mogoče domnevne kršitve sporočati na telefonsko številko 080 2113.

Deli s prijatelji