MARIBORSKO POHORJE

Vogrinec lagal pred kamero: Nimam apartmaja na Pohorju

Objavljeno 28. november 2014 16.24 | Posodobljeno 28. november 2014 12.03 | Piše: P. Pa.

»Ta zgodba ni izgubljena. Nihče denarja s Pohorja ni odnesel,« vztraja Vogrinec.

LJUBLJANA – »Zgrožen sem, to je katastrofa. Kako si lahko dovoli, da tako zavaja slovensko javnost? Tone Vogrinec nikoli ni imel apartmaja na Mariborskem Pohorju,« je zgrožen in razburjen dejal Tone Vogrinec. »Toliko netočnosti. Na bruhanje mi gre, ko tole poslušam. Najraje bi šel domov. Naj vsi ti mojstri, predvsem pa policija in tožilstvo, ugotovijo, kdo je kaj ukradel.« Vogrinec vztraja, da ni res, da se je hotel razparceliral v posamezne apartmaje. »To je neumnost,« je vztrajal v oddaji Epilog.  

Kako so si razdelili?

Kaj se je zgodilo v Mariboru? Uroš Menciger, predstavnik Zlate lisice, je dejal, da se je vse začelo s preveliko ambicijo. Slaba banka je letos od Športnega centra Pohorje prevzela za 51 milijonov evrov slabih kreditov. Ko so pogoltni lastniki popolnoma zavozili projekt, zdaj slaba banka išče nove lastnike za deset apartmajev znotraj naselja Bolfenk. Ostale so nekateri lastniki podjetja in visoki funkcionarji znotraj športnega kluba Branik Maribor pravočasno prepisali nase in tako postali njihovi lastniki.

Izpisek iz zemljiške knjige in Ajpesa pa pokaže, da je apartma v četrtem nadstropju, velik 87 kvadratnih metrov, v lasti podjetja Tovo trade, ki je v lastništvu Toneta in Alenke Vogrinec

Vogrinec vztraja, da to ni njegov apartma, da z njim ne razpolaga zasebno. »Spet sprevračate moje besede,« je vztrajal Vogrinec in dodal, da je razlika med fizično osebo in podjetjem.   

 

V naselju naj bi tako imeli stanovanje Tone Vogrinec, Drago Rataj, hči mariborskega župana Franca Kanglerja. Kangler je stanovanje dobil leta 2010, tisto leto, ko je športni center dobil koncesijo za vzpenjačo. V eni od hiš je vseh 20 apartmajev v lasti Bona turizem, podjetja brez prihodkov.

Hotel Arena ima deset lastnikov, sobe so dobivale nove lastnike vsako leto. Med njimi so Tomaž Šeruga, klubski zdravnik, sekretar Zlate lisice Franjo Vizjak, predsednik smučarskega kluba Branik Gorazd BradačMatjaž Kranjc in Srečko Vilar (oba Smučarski klub Branik) in tajnica kluba Eva Zorko. Hobotnica, ki je spletla svoje lovke okoli Pohorja, je tako zapletena, da bodo v primeru, da začne Pohorje spet obratovati, služili tisti, ki so Pohorje pahnili v stečaj. 

Vogrinec zgrožen: Nič ni bilo ukradeno

Vogrinec se z zgoraj zapisanim ne strinja. »Pohorje je bilo zakoten smučarski center. Smučarski klub je želel nekaj narediti iz tega. Vsi smo dali nekaj denarja, da se je stari hotel Arena dogradil.« Pojasnjuje, da se je Pohorje razvijalo počasi. »Gradilo se je, denar ni bil ukraden. Nihče ni vzel niti ene dividende, kolikor je meni jasno.«

Damjan Pintar, predsednik Združenja evropskih smučarskih centrov, je povedal, da sezona na Pohorju bo. »Verjamem, da bo dosti modrosti in bo lokalna skupnost znala pomagati.« Vogrinec pravi, da žičnice same ne morejo delovati, da morajo biti sofinancirane. Hoteli morajo pa postati družinski. »Ta zgodba ni izgubljena. Nihče denarja s Pohorja ni odnesel. Hoteli so kvalitetni, apartmaji so kvalitetni. Po tem prispevku bodo ljudje mislili, da so se ljudje okoristili, pa to ni res.«

Pintar pravi, da Zlata lisica v vsakem primeru bo. Pravi, da je problem v Sloveniji ta, da ne znamo zaslužiti denarja, da s čarterji ne znamo pripeljali smučarjev. 

 

Deli s prijatelji