SVETOVANJE

Vogrin s kazensko ovadbo nad Viranta

Objavljeno 09. januar 2013 16.42 | Posodobljeno 09. januar 2013 16.43 | Piše: S. J., STA

Nepovezani poslanec bo zadevo prijavil tudi protikorupcijski komisiji.

LJUBLJANA – Nepovezani poslanec Ivan Vogrin pravi, da bo zaradi domnevno lažnega poročila o nudenju strokovne pomoči in svetovanju poslancem Državljanske liste (DL) kazensko ovadil predsednika državnega zbora in DL Gregorja Viranta. Zadevo bo prijavil tudi Komisiji za preprečevanje korupcije. Delo namreč sploh ni bilo opravljeno, je dejal.

Svetovanja ni bilo

Strokovna pomoč in svetovanje naj bi bila po Vogrinovih besedah nudena še v času, ko je bil sam član poslanske skupine DL, in sicer marca lani. Toda na dneve, ki so navedeni v poročilu, ni bilo nobenega svetovanja, pravi. Poslanci DL so bili namreč bodisi na terenu oziroma v svojih poslanskih pisarnah bodisi na seji državnega zbora ali na sejah parlamentarnih delovnih teles, je povedal na današnji novinarski konferenci.

»Poročilo tudi ni podpisala tedanja sekretarka poslanske skupine Renata Zatler, ker ga naknadno najbrž ni želela podpisati ali pa ji poročilo sploh ni bilo dano v podpis,« pravi nepovezani poslanec.

Državni zbor bi moral voditi zrel predsednik

Državni zbor po njegovih besedah potrebuje »zrelega in nekonfliktnega predsednika, ki vedno postavi koristi države pred svoje lastne«. Virant pa tega ni sposoben, meni.

Vogrin je aprila lani izstopil iz poslanske skupine Državljanske liste, potem ko so ga v stranki pozvali k odstopu, ker do roka ni poplačal svojih dolgov. Delovati je začel kot nepovezani poslanec.

Deli s prijatelji