POSLANSKA STANOVANJA

Vogrin nima časa, da bi počistil stanovanje

Objavljeno 01. september 2014 12.40 | Posodobljeno 01. september 2014 12.40 | Piše: T. L.

Stanovanja, v katerih so bivali poslanci prejšnjega mandata, bi morala biti prazna 16. avgusta, pa še niso: Darko Jazbec je ključe zdaj vendarle vrnil, Ivan Vogrin pa še ne.

Ivan Vogrin

LJUBLJANA – Danes naj bi poslansko stanovanje zapustil še zadnji poslanec prejšnjega mandata, in sicer Ivan Vogrin. Rok za izpraznitev je bil sicer 16. avgust, zadnja dva, ki sta vztrajala v službenih stanovanjih, pa sta Vogrin in Darko Jazbec. Ta je ključe vrnil minuli četrtek, Vogrinu pa to še ni uspelo. Menda, kot piše današnje Delo, naj bi to storil danes.   

Vprašanje, zakaj tega ni storil v predpisanem roku, Vogrin razume kot »medijsko gonjo«. Ker bi stanovanje moral zapustiti že 16. avgusta, mu je DZ prejšnji teden poslal poziv, naj to stori čim prej. Vogrin se zagovarja, da je že pred rokom za izpraznitev stanovanja mandatno-volilno komisijo (MVK) obvestil, da bo »stanovanje izpraznil in očistil do konca meseca in predal ključe 1. septembra«.

Sicer pa Vogrin v pismu, ki ga je poslal predsedniku MVK Mitji Horvatu, kot razloge za zakasnitev navaja daljšo odsotnost, stanovanje pa da je treba generalno očistiti. Toda Vogrinu se je očitno iz spomina izmuznil datum izselitve, morda pa mu njegova poslanska plača ne omogoča najema čistilnega in selitvenega servisa.

Prepričan je, da ga ven mečejo zaradi nadutosti

Na Horvata je ob tem naslovil vprašanje: »Kako se boste vi počutili ali vaši poslanski kolegi, ko vas bodo čez leto ali dve 'metali' iz stanovanja kljub temu, da za to ni dejanskih razlogov, razen v človeški nadutosti?«

Sicer pa je poslancem DZ na voljo 49 službenih stanovanj. Da še vsa poslanska stanovanja niso zasedena, je lahko povezano tudi z visokim povračilom potnih stroškov. Kot še poroča Delo, se zneski povračil za poslance, ki se na delo vozijo od doma, precej veliki. Po podatkih za julij 2013 je rekorder poslanec Peter Oder (PS), ki je prejel 390 evrov, Mirjam Bon Klanjšček (prej PS, danes ZaAB) je prejela 375 evra, Jakob Presečnik (SLS) pa 360 evrov.

Deli s prijatelji