ARETACIJA

Voduškova – zakonca, ki imata smolo, ali ...

Objavljeno 17. julij 2012 21.05 | Posodobljeno 17. julij 2012 21.05 | Piše: A. K.

V njunih dosjejih so pretepi, vožnja pod vplivom alkohola, prepisi nepremičnin, dolgovi in izsiljevanje.

Za Info TV Vladimirja Voduška je prisilni upravitelj predlagal stečaj.

LJUBLJANA – Po aretaciji novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška zaradi izsiljevanja na dan še vedno prihajajo njegovi nečedni posli. Vodušek je namreč v obdobju med 2006 in 2009 vsaj 39 parcel, od tega solastništvo dveh stanovanj za Bežigradom, prepisal na sina Dejana, poroča Delo.

Gre za parcele v skupni izmeri več kot 85.000 kvadratnih metrov, ki po podatkih Geodetske uprave ležijo v občini Majšperk, večina na območju krajevne skupnosti Ptujska Gora. Med njimi so predvsem kmetijska zemljišča, kar nekaj je tudi gozdnih in precej manj stavbnih. Na sina naj bi prenesel tudi lastniške deleže v podjetjih Media Holding in Novi Info TV ter zavodu Mediatravel (turistična televizija).

Voduškovi dolgovi

Javno dostopni podatki kažejo, da je Vodušek podjetju MIF Invest dolžan dobra dva milijona evrov, pri NLB pa je 30. septembra 2009 dobil posojilo v znesku 410.000 evrov.

Hotel skriti premoženje?

Podatki iz zemljiške knjige kažejo, da je Vodušek kmalu za tem, ko je nepremičnine podaril sinu, pri vseh vknjižil pravico služnosti ter zaznamoval prepoved odtujitve in obremenitve, oboje v svojo korist.

Voduškovi stari znanci policije

Roka zakona pa tokrat ni prvič posegla v življenje Vladimirja Voduška. Poleti 2008 je fizično obračunal z ženo Natašo, nekdanjo slovensko veleposlanico v Sarajevu. Pretepel naj bi jo bil vpričo hčere, ki je na pomoč klicala policiste, ti pa so ga priprli.

Pijana trčila v domačina

A tudi Nataša Vodušek je že prišla navzkriž z zakonom. Voduškova je namreč 13. oktobra 2008 z mercedesom v križišče zapeljala ob rdeči luči in brez zaviranja trčila v 45-letnega domačina Nijaza Zorlaka, ki je utrpel hude poškodbe. Nekdanji slovenski veleposlanici v Sarajevu v BiH so zaradi tega prisodili leto dni zaporne kazni. Odločitev je sodišče utemeljilo z dejstvom, da se je med sodnim procesom nesporno izkazalo, da je bila usodne noči Voduškova močno opita. V njeni krvi je bilo kar 1,75 promila alkohola.

Deli s prijatelji