NI PREVERIL, KAJ KUPUJE

Vodušek krivdo vali na Oblaka: Ogoljufal me je

Objavljeno 22. januar 2015 14.50 | Posodobljeno 22. januar 2015 14.50 | Piše: A. K.

Na sodišču je razložil, zakaj zaposlenim ni izplačeval plač ter regresov in prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.

Leo Oblak in Vladimir Vodušek.

LJUBLJANA – Poročali smo, da je sodnica  v sredo po novinarja in podjetnika Vladimirja Voduška poslala policijo,image ker se je dvakrat zapored brez opravičila izognil vročevalcu vabila in obravnavi. Vodušek, ki ga zaposleni preganjajo zaradi neplačevanja prispevkov za socialno varnost, je na obravnavi pojasnil, kdaj je zašel v finančne težave in zakaj ni poskrbel za svoje zaposlene.  

»Zrela za stečaj«

Leta 2009, ko je prek svojega podjetja Publica kupil večinski delež v Info TV za tri milijone evrov, menda ni skrbno preveril, v kakšnem stanju je bila televizija, ki mu jo je prodal Leo Oblak. Vodušek je na sodišču povedal, da je bila ta takrat zrela za stečaj, poroča Požareport.

Vodušek zatrjuje, da je Oblak novinarjem in drugim sodelavcem televizije s pogodbami zagotavljal visoke plače: 5000 evrov, nekaterim celo sedem tisočakov, nobeden pa naj ne bi delal za manj kot 3000 evrov, česar si ne morejo privoščiti niti v največjih korporacijah, je razlagal Vodušek in dodal, da ga je Oblak prevaral in da je šlo za klasično poslovno goljufijo.

Ovadba že septembra 2010

Sicer pa so kazensko ovadbo zaposleni proti Vodušku vložili že septembra 2010, ker jim ni plačeval plač v dogovorjenem roku, regresa sploh niso dobili, tistim, ki jih je odpustil iz poslovnih razlogov, ni izplačal odpravnine, poravnal pa ni niti prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.

Deli s prijatelji