DOKUMENTI

Vodušek iz pripora: »Nisem izsiljeval«

Objavljeno 23. julij 2012 11.55 | Posodobljeno 23. julij 2012 11.51 | Piše: A. K.

Vodušek se iz pripora brani, da kljub temu, da je imel sporne dokumente, nikogar ni izsiljeval.

Aretacija Voduška na Trojanah.

LJUBLJANA – Skoraj dva tedna po aretaciji novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška, ki naj bi bil zaradi spornih poslih izsiljeval predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in direktorja šmarskega Rhydcona Vinka Stiplovška, je Vodušek iz pripora spregovoril o ozadju aretacije. Vodušek je zanikal, da bi med pogovori s predstavniki omenjenih podjetij kogar koli izsiljeval z dokumenti, poroča Reporter.

Priznal, da je imel dokumente

Vodušek je sicer priznal, da je od vira prejel sporne dokumente in poklical Stiplovška ter pri njem preveril njihovo pristnost. »Vprašal sem ga, kaj pomenijo in ali ima k temu kakšen komentar. Potrdil je, da je šlo za fiktivne posle, in prosil, da se ne objavijo, ker to pomeni poslovno škodo Rhydcona,« je povedal Vodušek, ki zatrjuje, da je originalne dokumente vrnil viru, kopije pa obdržal.

Vodušek naj bi v zameno za sporne dokumente zahteval 350.000 evrov. Druga možnost naj bi bila, da eno od podjetij odkupi terjatve njegovega podjetja v vrednosti 160.000 evrov, tretja pa, da bi eno od podjetij z njegovim podjetjem sklenilo pogodbo o oglaševanju v znesku 360.000 evrov.  

Odvetniki vedeli, da ima dokumente

Dva tedna pozneje naj bi prejel klic iz odvetniške pisarne Gregorovič-Pungartnik, kamor so ga povabili na sestanek v zvezi z oglaševanjem na Info TV. Vodušek je povedal, da so njegovi delavci v zvezi s tem pripravili pogodbo, ker pa so imeli v pisarni na to pripombe, je dogovarjanje trajalo približno en mesec. »Nobenega govora ni bilo o izsiljevanju. Nikoli nisem izsiljeval in pogojeval objavo dokumentov, če za pogodba ne bo sklenjena,« je zatrdil Vodušek in povedal, da so »odvetniki vedeli, da ima te dokumente«. 

Denar porabil za igre na srečo

Po mesecu dni naj bi mu sporočili, da so svoje naredili in da ga bo poklical nekdo iz uprave Uniorja. Voduška naj bi poklicala oseba z imenom Rudi, ki se je menda predstavil kot zaupnik direktorja. »V resnici pa je bil tajni sodelavec policije, s katerim sem se srečal na Trojanah,« pravi Vodušek, ki dodaja, da je predsednik uprave Uniorja denar s fiktivnih računov z Rhydconom porabil za igre na srečo. 

Resničnost Voduškovih  navedb bo pokazala ali ovrgla nadaljnja preiskava, saj naj bi policija uporabila prikrite preiskovalne ukrepe in posnela vse Voduškove pogovore z vsemi vpletenimi. Ta čas pa Vodušek ostaja v priporu, kjer menda še vedno odklanja hrano.

Deli s prijatelji