DOLŽNIK

Vodušek in Info TV spet brijeta norce iz zaposlenih

Objavljeno 31. avgust 2012 15.40 | Posodobljeno 31. avgust 2012 10.21 | Piše: A. K.

Ko je honorarcu naposled le dvignil slušalko, mu je dejal, da mu bo izplačal 140 evrov honorarja, a se to ni zgodilo.

LJUBLJANA – »Vladimirja Voduška, ki so ga v začetku meseca izpustili iz 28-dnevnega pripora ni nič izučilo, čeprav je imel mesec dni časa, ki ga je prebil v celjskem priporu brez telefona, dostopa do interneta in televizije, da dobro premisli o sebi in svojih dejanjih ter o dosedanjem poslovanju,« pravi eden njegovih nekdanjih zaposlenih, ki ga je Vodušek kljub lažem spet zvabil na led.

Ne odgovarja na klice

Vodušek namreč zdaj že odpuščenim sodelavcem dolguje izplačilo preostanka junijske plače in celotno julijsko plačo. Izplačilo je obljubil do konca avgusta, a tega še vedno ni storil. Vir, ki se je obrnil na naše uredništvo opozarja, da Vodušek ne odgovarja na telefonske klice in elektronsko pošto ter se izmika zapadlim obveznostim.

Verjel mu je na besedo

Enega od teh, ki je pri Vodušku začel honorarno delati med zadnjimi, je ta osebno poklical in ga prosil, naj pride delat v podjetje Info TV, mu zagotovil, da so zadnje leto izplačila redna, in mu obljubil, da ne bo imel nikakršnih težav. Kljub temu da zagatni finančni položaj Info TV ni ravno neznan, je novinar Vodušku verjel na besedo in že naslednji dan začel delati zanj.

Začarani krog

Ko je izplačilo junijske plače zapadlo in bi Vodušek moral izplačati julijsko plačo, se na klice ni več oglašal. Ko je honorarcu naposled le dvignil slušalko, mu je dejal, da mu bo izplačal 140 evrov honorarja, a se to ni zgodilo. Nekaj dni pozneje mu je spet obljubil, da mu bo izplačal dolg za junij, a se je zgodba ponovila.

»Njegovi nekdanji uslužbenci so mnenja, da bi moral, če že ne more izplačevati plač in poravnavati preostalih obveznosti, podjetje in televizijo zapreti. S tem bi naredil Sloveniji uslugo,« se huduje nekdanji Voduškov novinar.
 

Deli s prijatelji