VREMENSKE RAZMERE

Vodotoki grozijo, ponekod že poplavlja

Objavljeno 27. marec 2015 11.54 | Posodobljeno 27. marec 2015 13.03 | Piše: A. K.

Voda je zalila kleti in objekte, stanje se bo umirilo šele proti večeru.

Kostanjevica ob Krki.

LJUBLJANA – Agencija Republike Slovenije za okolje je na svoji spletni strani objavila opozorilo o naraščajočih vodotokih. Sporočili so, da lahko danes ob intenzivnih padavinah hitro narastejo manjši vodotoki zlasti na območju osrednje Slovenije. Reka Ljubljanica bo danes v manjšem obsegu še poplavljala ob strugi na Ljubljanskem barju.

Izredno opozorilo!

Ob 12. uri so poslali iz Agencije RS za okolje izredno opozorilo in zapisali: »Po podatkih Agencije RS za okolje lahko zaradi intenzivnih padavin v petek sredi dneva še hitro narastejo manjši vodotoki in reke zlasti na območju osrednje Slovenije, predvsem na širšem ljubljanskem območju, v Zasavju in Posavju ter območju južne Slovenije. Ponekod se bodo vodotoki razlili ob strugah. Poplavljena območja ob Ljubljanici na Ljubljanskem barju se bodo v petek povečala.«

 

Sicer pa ponekod po Sloveniji že zaliva objekte. Nekaj minut pred polnočjo je v Vrtojbi podtalnica poplavljala garažo v stanovanjskem objektu. Vodo so prečrpali gasilci PGD Šempeter. Voda je zalila tudi klet v Dobrovi in Preddvoru.

Poplavlja tudi v Ljubljani, in sicer je voda na Verovškovi ulici zalila klet poslovnega objekta Porsche lizing, na Poti na Rakovo jelšo pa je voda zalila dvorišče in vdrla v hišo. 

Zjutraj so izdali še opozorilo zaradi burje, in sicer so na regionalni cesti Razdrto–Ajdovščina zaradi burje, ki piha s hitrostjo 80–100 kilometrov na uro uvedli zapora prometa I. stopnje za počitniške prikolice, hladilnike in tovorna vozila s ponjavami do skupne mase osem ton.

Vreme po Sloveniji

Sicer pa bo danes po vsej Sloveniji oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele ter zvečer ponehale. Meja sneženja bo na okrog 1000 metri nad morjem. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno, do večera bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 6, najvišje dnevne od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo delno sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Nekoliko topleje bo.

Kako pa je pri vas? Pošljite nam fotografije!

Deli s prijatelji