VREMENSKA UJMA

Voda zapira ceste, svarijo pred plazovi

Objavljeno 02. maj 2016 13.32 | Posodobljeno 02. maj 2016 13.32 | Piše: STA, Mo. S.

Danes čez dan bodo reke po državi še naraščale.

Prizor iz občine Šentjernej.

LJUBLJANA – Zaradi večjih količin padavin je na območju severovzhodne Slovenije povečana verjetnost zemeljskih plazov, opozarjajo na Geološkem zavodu Slovenije (GZS). Po podatkih agencije za okolje je na tem območju v 24 urah do danes zjutraj padlo od 20 do 70, ponekod tudi več litrov dežja na kvadratni meter.image Močneje bo deževalo še do večera.

Pestro dopoldne, voda zaprla nekaj cest

Zaradi obilnih padavin so imeli gasilci že v nedeljo zvečer in ponoči precej dela predvsem na širšem območju Maribora, Ptuja in Murske Sobote.image Tudi danes dopoldne so po podatkih uprave za zaščito in reševanje iz več objektov na območju severovzhoda države črpali meteorno vodo, čistili jaške, prekrivali strehe in odstranjevali polomljena drevesa.

Ceste so mokre, vozite previdno, svetuje prometnoinformacijski center.

V Podvelki sta dva plazova zasula cesto Ožbalt–Kapla. Cesta je zaprta. O zemeljskem plazu poročajo tudi iz Selnice ob Dravi. V Hudem Kotu v občini Ribnica na Pohorju narasli potok ogroža most. Voda je zalila cesto v Ribnici na Pohorju, poplavlja tudi potok v Časovi grabi na Javniku. V naselju Dobrava v občini Radlje ob Dravi pa so gasilci zjutraj preusmerili tok vode iz naraslega potoka, saj je ogrožala štiri stanovanjske hiše.

Zaradi razlitja reke Bistrice je cesta Muta–Bistriški jarek zaprta za promet, obvoz za lokalno prebivalstvo so uredili čez Pernice. Zjutraj je bila na območju Lovrenca na Pohorju zaradi okvare prekinjena dobava električne energije. Brez električne energije je ostalo 1409 odjemalcev. Delavci elektropodjetja so napako že odpravili.

Danes čez dan bodo reke po državi še naraščale. Predvsem vodotoki z zaledjem na Pohorju in Kozjaku lahko v manjšem obsegu poplavijo.

image

Deli s prijatelji