NEURJA

Voda zaliva stanovanja, na udaru dom starejših občanov

Objavljeno 24. julij 2017 18.33 | Posodobljeno 25. julij 2017 00.04 | Piše: Ma. M.

Močni nalivi in neurja po Sloveniji.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – V Kranjski Gori so gasilci izčrpavali vodo v večstanovanjskem objektu, na drugem koncu države je zalilo dom starejših občanov. Gasilci imajo polne roke dela v ponedeljkovem popoldnevu, saj močni nalivi in neurja povzročajo težave, kakor so napovedali vremenoslovci image.

Ob 14.15 je na Borovški cesti v Kranjski Gori meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kranjska gora so jo izčrpali in očistili odtoke, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 14.22 je na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu močan veter poškodoval satelitsko anteno na večstanovanjskem objektu. Gasilci PGD Slovenj Gradec so jo ob pomoči avtolestve odstranili.

Ob 14.25 je v naselju Izlake v občini Zagorje ob Savi zaradi močnega naliva meteorna voda zalila prostore doma starejših občanov. Gasilci PGD Izlake so očistili jaške na dvorišču in zavarovali objekt pred nadaljnjim poplavljanjem.

Ob 16.17 se je na cesto v naselju Sv. Boštjan, občina Dravograd, podrlo drevo, ki so ga odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 16.34 je veter odkril streho v Rozmanovi ulici v Piranu. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran, ki so preostali del strehe pričvrstili.

Ob 16.59 je na Poti v Bitnje v Kranju strela udarila v borovec. Dež je pogasil požar pred prihodom gasilcev JZ GRS Kranj, ki so s toplotno kamero pregledali drevo in okolico.

Ob 17.00 so v naselju Slap ob Idrijci v občini Tolmin gasilci PGD Most na Soči odstranili zaradi neurja podrto drevo, ki je poškodovalo del kritine stanovanjskega objekta. Poškodovano ostrešje so začasno prekrili in zaščitili.

Ob 17.05 je meteorna voda na Igriški ulici v Ljubljani začela zalivati objekt, ki ima razkrito streho zaradi rekonstrukcije.

Ob 17.25 poroča uprava za zaščito in reševanje o črpanje vode v Mercatorju na Robbovi ulici na Vrhniki.

Ob 18.05 so na Dolenjski cesti v Ljubljani gasilci GB iz kletnih prostorov stanovanjske hiše prečrpali kubični meter meteorne vode.

Ob 18.20 je v naselju Dobro Polje, občina Radovljica, zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Požar so pogasili občani pred prihodom gasilcev PGD Ljubno, Brezje na Gorenjskem, Radovljica in Mošnje, ki so objekt in okolico pregledali s toplotno kamero ter preverili električno napeljavo.

Ob 18.20 je v naselju Šalara v občini Koper gorel drog električne napeljave. Dež je pogasil ogenj že pred prihodom gasilcev JZ GB Koper, ki so pregledali okolico. Električno napeljavo je izklopil delavec elektroenergetskega podjetja.

Ob 18.29 je v Ledinah v naselju Zasip, občina Bled, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Občani so jo sami izčrpali pred prihodom gasilcev PGD Zasip, ki so s protipoplavnimi vrečami zaščitili kletne prostore.

Ob 18.40 je v Svetem Petru padel električni vodnik čez cesto. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so električni vodnik odstranili s cestišča.

Ob 18.59 je na Trgu maršala Tita v Tolminu meteorna voda zaradi močnega naliva zalila gostinski lokal. Gasilci PGD Tolmin so prečrpali vodo.

Takole kaže s padavinami. Vir: Arso

Vas je zajelo neurje ali močan veter? Pošljite nam fotografijo ali video. 

Deli s prijatelji