VREME

Voda zaliva kleti, v gorah pa sneži

Objavljeno 19. september 2012 22.16 | Posodobljeno 19. september 2012 22.16 | Piše: Mo. S.

Deževno in oblačno bo še vso noč, meja sneženja pa se bo spustila do nadmorske višine 1300 metrov.

LJUBLJANA – Večji del države je popoldne zajelo deževje, oblaki, ki s seboj prinašajo padavine, pa se počasi pomikajo proti vzhodu. Na Kredarici sneži, temperatura se je spustila na minus ena. Drugod po Sloveniji se temperature gibljejo med 10 in 15, na Primorskem so ob 19.30 izmerili 18 stopinj Celzija.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o težavah, ki jih imajo prebivalci zaradi padavin, saj meteorna voda najde pot skorajda povsod.

Malo pred 19. uro so tako sporočili, da manjšo športno dvorano Bonifika v Kopru zamaka voda, v Razdrtem pa so morali vodo izčrpati iz industrijskega obrata. V Postojni je voda poplavila dve stanovanji. Padavine so prizadele tudi objekt na Slatnikovi 22 v Kamniku, zaradi del na objektu v bližini Grosupljega pa voda zamaka stanovanje.

Meja sneženja na 1300 metrov

Deževno in oblačno bo še vso noč, meja sneženja pa se bo spustila do nadmorske višine 1300 metrov. Zapihal bo severni veter, proti jutru bo dež ponehal. Zjutraj lahko po kotlinah nastane megla, jutri pa bo večinoma sončno.

Najnižje jutranje temperature bodo od dve do osem, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 15 do 19, na Primorskem pa do 21 stopinj Celzija. Jasno bo tudi še v petek, vikend pa bo po zadnjih napovedih oblačen, ponekod bodo mogoče rahle padavine, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Deli s prijatelji