NAGRADNA AKCIJA

Vnuki ne bodo žejni

Objavljeno 08. julij 2015 15.13 | Posodobljeno 08. julij 2015 15.15 | Piše: S. F.

Nagradna akcija je v Kočevju razveselila Božidaro Krkovič.

Božidara Krkovič je bila prijetno presenečena, da je žreb izbral njo. Foto: Simona Fajfar

KOČEVJE – V predelu Kočevja, kjer imajo ulice tako lepa imena, kot so Brezova, Brinova in Borova pot, je po novem tudi hektoliter osvežilnih Daninih pijač, ki jih skupaj podeljujejo Slovenske novice in Dana. Žreb je namreč določil, da je tokratna nagrajenka Božidara Krkovič, ki jo pozna večina prebivalcev Kočevske, saj je bila zaposlena v dolgo edini kočevski knjigarni in papirnici DZS. Zdaj je že 12 let upokojena in ima zanimiv hobi – klekljanje. »Le v najhujši vročini ne klekljam, sicer pa sem za bulo dve, tri ure na dan, pozimi pa še več,« je dejala spretna gospa, ki v sklopu Turistično-športnega društva Kostel in z mentoricami iz Idrije izdeluje čipke od leta 2005. O svojem znanju govori skromno, a je leta 2009 na Danskem prejela eno od dveh nagrad za inovativnost pri izdelavi pentlje. Klekljanje je, pravi, nekaj za užitek in sprostitev.

Med njene vsakodnevne opravke spada tudi jutranja hoja, ki traja uro in pol, potem pa pri zajtrku reši križanke in sudoku v Slovenskih novicah ter časopis preda možu. »Očitno imam srečo pri nagradnih igrah in križankah,« je povedala gospa, ki je navdušena nad poletno križanko Slovenskih novic, ki je ravno dovolj velika, da ne vzame preveč časa. Tu in tam osvoji za rešeno križanko tudi kakšno nagrado. Največje tovrstno presenečenje je dobila pred leti, v prvem letu objavljanja sudokujev v Slovenskih novicah, ko je za rešitev prejela telefon na preklop, ki je bil nekaj posebnega.

Hektoliter osvežilnih pijač se bo prilegel, čeprav, prizna, sploh ni ljubiteljica sladkih pijač. Prisega na vodo, ki se najbolj prileže tudi v teh res vročih dneh. Vendar je bila zelo vesela hektolitra, saj bo s 108 litri Daninih vod in osvežilnih pijač razveseljevala predvsem najmlajše člane družine, tri vnuke. 

Deli s prijatelji