PREKO 100 IDEJ

Vlado zasuli s predlogi, kako naj država varčuje

Objavljeno 11. marec 2012 14.55 | Posodobljeno 11. marec 2012 14.55 | Piše: A. L.

Vlada je trdno odločena, da bo rebalans proračuna sprejela do predvidenega roka.

LJUBLJANA – Vlada se je sestala na proračunski seji, na kateri je opravila podroben pregled javnofinančnega stanja po posameznih resorjih, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Ministri so predstavili obveznosti, ki izhajajo iz področnih zakonov, in ocenili varčevalni potencial posameznih postavk. Seja je trajala v soboto do 22. ure.

Preko 100 predlogov vladi, kako varčevati

Tokratna sobotna seja je bila namenjena pridobitvi celostne slike o javnofinančnem položaju države in oblikovanju skupne ocene o možnih ukrepih za sanacijo javnih financ. Ministrstvo za finance bo do četrtkove seje na podlagi včerajšnje razprave pripravilo novi razrez po proračunskih uporabnikih. Ta bo vseboval tudi nekatere predloge iz aplikacije »Varčujmo pametno«, ki jo je prejšnji teden predstavilo ministrstvo za finance in prek katere je od državljanov prispelo že preko 100 konkretnih predlogov za varčevanje v javni upravi.

Vlada je trdno odločena, da bo rebalans proračuna sprejela do predvidenega roka, torej do konca marca, izključene pa niso niti dodatne seje vlade zunaj ustaljenih terminov.

Deli s prijatelji