KOMENTAR

Vladni piarovci 
zehajo ali spijo

Objavljeno 30. marec 2012 00.44 | Posodobljeno 30. marec 2012 00.44 | Piše: Jadran Vatovec
Ključne besede: komentar

Če rečemo, da je večina vladnih piarovcev neučinkovita, smo pravzaprav do njih še preveč uvidevni.

Jadran Vatovec.

To, da ima naša parlamentarna in zunanjeparlamentarna opozicija sposobnejše spin doktorje in strokovnjake za spuščanje megle kot zdajšnja vlada in vse vladne stranke, ni nobena skrivnost. O tem se lahko prepričamo vsak dan znova. Predstavniki Pozitivne Slovenije, SD, LDS, Zaresa, TRS namreč spretneje predvsem prvi zalučajo kamenčke v notranjepolitično mlako. Šele ko se javnost(i) že nekaj časa čudi(jo) valovom, ki jih sprožijo ti kamenčki, se – pa še to ne vedno – začnejo prebujati vladne piarovske trnuljčice.

Odzovejo pa se bodisi šalabajzersko (nerodno in z zamudo) bodisi skrajno neprepričljivo. Velika večina vladnih piarovcev za stike z javnostmi je povsem neučinkovita in kot da niti ne želi prestreči nobenega kamenčka opozicijskih spin doktorjev z dr. Stojanom Pelkom na čelu. Če rečemo, da je večina vladnih piarovcev neučinkovita, smo pravzaprav do njih še preveč uvidevni.

Piarovci, ki so se v času Pahorjeve vlade praviloma trudili in hiteli priskrbeti zadovoljive odgovore na novinarska vprašanja, kot da po novem uprizarjajo samo še protivladno belo stavko. Neuradno je mogoče slišati, da tudi še danes kar med delovnim časom pomagajo prejšnjim oblastnikom, vendar za to ni nobenega konkretnega dokaza.

Pa poglejmo: iz služb ministrstva za finance in notranjega ministrstva za odnose z javnostmi mi še vedno niso odgovorili na vprašanje, ki sem jima (po elektronski pošti) ga poslal že 9. marca letos. Imate prav: le kako potem lahko pričakujem, da bi mi morala služba MNZ za odnose z javnostmi do danes odgovoriti na vprašanje, ki sem ji ga poslal »šele« 13. marca. Še huje je, če poskušate z njimi kontaktirati po telefonu. Govorimo, kajpak, o veliki večini piarovcev. Med njimi je tudi nekaj, le nekaj svetlih izjem.

Pa da ne boste mislili, da vlada, vladne službe in ministrstva nimajo dovolj piarovcev. Imajo jih celo armado. Samo MNZ (brez policije) jih ima po sistemizaciji več kot 20. Tu pa tam se kakšen novi oblastnik off the record potoži, češ da so to neuporabno vojsko piarovcev žal podedovali, da so jih preračunljivo zaposlile prejšnje vlade. Jim zato zdaj ni treba več vestno in marljivo delati?

Deli s prijatelji