TERNA

Vladimir z Novicami naročil tudi srečo

Objavljeno 28. april 2012 13.30 | Posodobljeno 28. april 2012 13.30 | Piše: Lovro Kastelic
Ključne besede: Terna sreča

Terna je treščila med naročnike: v Bukovce, Zgornjo Voličino in Zgornje Bitnje.

Halo, Terna, avto bi!

LJUBLJANA – V predprazničnih dneh je nagradna igra Terna Slovenskih novic nagrajevala izključno naše naročnike, in to z blagodejnimi pripomočki. Zakonca Marija in Vladimir Plohl sta se rodila istega leta, stara sta 61 let. Sta se spoznala že v šolskih klopeh? »Ne!« je smeje se odrezala Marija, ki v nasprotju z možem še ni odkorakala v penzijo. »Medicinske sestre so ta hip hudo iskana roba,« se zaveda delavka v modri halji. »Res je, močno je treba delati, nekateri bi želeli, da kar zastonj,« je ogorčeno dejala gospa iz Bukovcev pri Markovcih nekje med Halozami in Slovenskimi goricami. Njen mož, dolgoletni inštruktor v avtošoli, ogromno voznic in voznikov je šlo skozi njegove roke, je od lani naročen na Novice.

Vse za boljši spanec

Ta najbolj brani časnik na Slovenskem je ravno praznoval dvajseto obletnico obstoja, kar ga je med drugim prepričalo, da se pridruži množici stalnih bralcev. 
Odtlej vsako jutro prime v roko svež izvod, še preden pa ga razgrne, seveda odtrga z naslovnice nagradni kupon Terne. Tokrat ga je sreča izbrala in mu poklonila ležišče znamke Dormeo. Marija je iz daljave videla navdušenega Vladimirja, takoj je zaznala, da se je nekaj zgodilo. Tako sta bila vesela nagrade, da jo bosta kar obdržala. Vse za boljši spanec. Še to: Vladimir je že tretjič v zadnjem času zadel v Terni. Pravi, da zdaj lahko upa tudi na glavno nagrado – avtomobil.


Seveda sta ju najbolj razveselila njuna otroka Renata in Dejan – s tremi vnukinjami, kot je ponosno razodela babica 17-letne Lee, Monike, ki končuje osnovno šolo, ter četrtošolke Tare, s katero je medtem že na popotovanju po Kataloniji. Marija gre namreč vsako leto na tradicionalni sindikalni izlet. »Babi rada potuje,« se nasmehne, pri tem pa vedno vzame s seboj eno od vnukinj. Tokrat gre z njo 10-letna Tara. »Doslej sem bila že v Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, Češkem, Makedoniji, celo na Korziki,« se je pohvalila Marija, mi pa smo ji zaželeli le še – srečno pot!

Še eno ležišče in kosmodisk

Ležišče podjetja Dormeo pa ni osrečilo le zakoncev Plohl, temveč tudi 66-letno Kristino Ješovnik iz Zgornje Voličine. Gospodinja je najprej pomislila, da bi nagrado podarila sinu Danijelu, viličaristu, a si je premislila: naročnica Slovenskih novic bo kar sama spala na udobnem ležišču. Tudi Marinko Bajt, našo naročnico iz Zgornjih Bitenj, je osrečila Terna. Njena hrbtenica odslej ne bo več trpela, saj bo njen sopotnik kosmodisk.

Deli s prijatelji