VZPOREDNICE

Vladi bo uspelo, kot je partizanom v boju proti okupatorju

Objavljeno 07. september 2013 20.55 | Posodobljeno 07. september 2013 21.45 | Piše: STA, M. U.

Jakič: Partizanske izkušnje vladi koristijo pri prizadevanjih za izhod iz krize.

Foto: Leon Vidic/Delo

GOLO NAD IGOM – Odločitev za oboroženi odpor proti okupatorju v drugi svetovni vojni je bila prelomna in podlaga za kasnejšo samostojno Slovenijo. Izkušnje borcev iz narodnoosvobodilnega partizanskega boja so zaradi prepričanja v uspeh za vlado koristne pri prizadevanju za izhod iz krize, je na Golem nad Igom dejal minister za obrambo Roman Jakič.

image


Kot so sporočili z ministrstva za obrambo, je Jakič v govoru na slovesnosti ob 70. obletnici ustanovitve 10. slovenske narodnoosvobodilne udarne brigade ljubljanske in drugih partizanskih enot med drugim dejal, da je bila odločitev za oboroženi odpor proti okupatorju v drugi svetovni vojni prelomno dejanje in podlaga za to, da je Slovenija pozneje prek preizkušnje v osamosvojitveni vojni lahko postala samostojna in suverena država.

Vladi bo uspelo, tako kot je partizanom v boju proti okupatorju

Borcem iz narodnoosvobodilnega partizanskega boja je Jakič dejal, da so njihove izkušnje za člane vlade dragocene in koristne pri prizadevanju za izhod iz krize, in izrazil prepričanje, da bodo v teh prizadevanjih uspeli, kakor so v zmago nad okupatorjem verjeli borci.

Deli s prijatelji