SUBVENCIJE ZA PREVOZ

Vlada zagotovila sredstva za avtobusne prevoze za maj in junij

Objavljeno 21. maj 2014 23.51 | Posodobljeno 21. maj 2014 23.51 | Piše: STA, Ma. F.

Združenje za promet pri GZS je pred tem opozorilo, da še niso podpisali dogovora glede nadomestila za opravljanje omenjene službe.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Vlada je na današnji dopisni seji zagotovila sredstva za sklenitev aneksov za opravljanje obvezne gospodarske javne službe linijskih avtobusnih prevozov za maj in junij letos, je zapisano v vladnem sporočilu za javnost. Združenje za promet pri GZS je pred tem opozorilo, da še niso podpisali dogovora glede nadomestila za opravljanje omenjene službe.

Jože Baškovič iz združenja je danes opozoril, da poleg dogovora za subvencioniranje študentskih in dijaških vozovnic za maj in prihodnje mesece prav tako še niso podpisali dogovora glede nadomestila za opravljanje javne gospodarske službe.

Nimajo sklenjenih pogodb

Tako prevozniki trenutno z državo nimajo sklenjenih pogodb, da smejo izvajati javni potniški promet, je poudaril in dodal, da so se za izvajanje kljub temu odločili, saj so potnikom že prodali vozovnice za ta mesec.

Vlada je na torkovi seji s prerazporeditvijo sredstev zagotovila skoraj osem milijonov evrov za subvencije študentskih in dijaških prevozov za maj in junij. Na današnji dopisni seji pa je prerazporedila sredstva splošne proračunske rezervacije na postavko gospodarske javne službe v znesku 650.000 evrov. Poleg tega je prenesla pravice porabe iz več proračunskih postavk infrastrukturnega ministrstva na prej omenjeno postavko v skupnem znesku 3,3 milijona evrov.

Vlada je prenesla tudi pravice porabe z več proračunskih postavk infrastrukturnega ministrstva na postavko tekoča proračunska rezerva in konto splošna proračunska rezervacija v znesku 369.100 evrov.

Deli s prijatelji