KRITIČNO

»Vlada vlada le še po načelu ‘bogati bodo bogatejši, revni pa revnejši‘«

Objavljeno 19. september 2013 16.57 | Posodobljeno 19. september 2013 16.57 | Piše: T. L.

Vlada vlada le še po načelu ‘bogati bodo bogatejši, revni pa revnejši‘, je prepričan novopečeni predsednik trboveljskega občinskega odbora SLS Bogdan Barovič.

Franc Bogovič in Bogdan Barovič.

TRBOVLJE – V občinskem odboru SLS Trbovlje se zavedajo še vedno trajajoče krize v državi. »Zavedamo se tudi cene, ki jo moramo vsi skupaj plačati, da nikoli več ne bi bilo tako, kot je,« pravi novopečeni predsednik OO SLS Trbovlje Bogdan Barovič in poudarja, da v OO SLS Trbovlje nikdar in nikoli ne bodo pristali na reševanje politične, gospodarske in moralne krize na račun upokojencev, brezposelnih in socialno ogroženih prebivalcev občine Trbovlje.

Ne za reševanje države na plečih najšibkejših

»Ne bomo dovolili, in to pravico izražanja volje imamo, da bo obstoječa oblast tako imenovane levice reševala državo na plečih velikega števila zgaranih upokojencev občine Trbovlje, na plečih velikega števila brezposelnih, na plečih socialno ogroženega prebivalstva, z zmanjševanjem pravic upokojencev, ki so po najmanj 40-letnem garanju pristali na minimalni pokojnini in ki jo jim vlada želi še zmanjšati,« pravi predsednik Barovič, ki opozarja na kritično socialno stanje v trboveljski občini.

Prepošteni, da bi hodili iskat pomoč na Rdeči križ in Karitas

»V Trbovljah ljudje niso delomrzneži, temveč so žrtve brezbrižne in brezčutno usmerjene politike te vlade, ki ne stori nič, da bi spodbudila gospodarstvo in odpiranje novih delovnih mest. V Trbovljah so ljudje prepošteni in jih je sram, da bi hodili iskat pomoč na Rdeči križ in Karitas, ker si tega niso zaslužili, želijo pa delati,« še poudarja Barovič.

Proti izkoriščanju slovenskega življa prek nepremičninskih davkov

Agonija mladih, voljnih dela in napredka, ni posledica njihovega mrtvila, temveč nesposobnosti birokratskega ustroja vlade, ki se ravna po načelu uravnilovke iz slabih let naše zgodovine. »Zato nasprotujemo slabemu, nedodelanemu in nestrokovnemu izkoriščanju slovenskega življa prek nepremičninskih davkov,« na negativni vpliv nepremičninskega davka opozarja Barovič, ki izraža tudi protest nad zdajšnjim načinom reševanja bank: od Probanke prek NLB, NKBM do Faktor banke, ko pa je jasno, kdo in kako je izčrpal banke, pa ni nobene odgovornosti za to.

»Ponovna dokapitalizacija NLB s strani obubožanih slovenskih državljanov je nesprejemljiva, predvsem ob dejstvu, da nobena odpravnina delavcem NLB, ki so bili postavljeni na čakanje in druge oblike reševanja 'presežnosti', ni manjša od 12.000 evrov!?« ob tem še pravijo v odboru. 

Trboveljčani se ne bodo pustili vleči za nos

»Država, ki ravna tako brezčutno, uravnilovsko, kar tako podolgem in počez, pri čemer pa ne sankcionira tistih, ki so krivi za tako stanje, ni več država na strani ljudi. Vlada RS vlada le še po načelu 'bogati bodo bogatejši, revni pa revnejši' ali drugače: najprej daj vse, kar imaš, potem ti bomo vrnili v obliki dobrohotnosti in pomoči, seveda po visoki obrestni meri v obliki posojila,« še pravi Barovič in dodaja, da se Trboveljčani Vladi RS ne bodo več pustili vleči za nos.
 

Deli s prijatelji