KADROVANJE

Vlada staknila glave in opravila menjave

Objavljeno 10. februar 2012 21.58 | Posodobljeno 10. februar 2012 22.34 | Piše: S. J., K. K.

Šef Sove Selan razrešen, njegovo mesto zasedel Črnčec.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Nova vlada očitno ne pozna počitka, saj se je že zakopala v delo. Le slabi dve uri po imenovanju se je že sestala na prvi seji. Njena prioritena naloga je bila imenovanje generalnega sekretarja vlade in vodje kabineta predsednika vlade. 

Predalič spet generalni sekretar, Dolinarjeva vodja premierjevega kabineta

Generalni sekretar vlade je postal Božo Predalič, ki je bil generalni sekretar vlade že v obdobju med 2004 in 2008. Sicer je bil Predalič po letu 2008 precej zaposlen, med drugim je bil direktor založbe Nova obzorja, ki izdaja tednik Demokracija, vmes pa je tudi doktoriral. Vlada je imenovala tudi Ljubomila Jasniča, Janeza Ujčiča in mag. Lovra Lončarja za državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade.

Mesto vodje premierjevega kabineta je zasedla Nika Dolinar, ki je dolgoletna in ena najbolj zvestih sodelavk predsednika vlade. 

Logar znova direktor Ukoma

Mesto direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje (Ukom) bo namesto Darijana Koširja prevzel Anže Logar, ki je Ukom vodil že v času prve Janševe vlade. Logar nam je informacijo že potrdil

Ministri razkrili državne sekretarje 

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč novoizvoljenim ministrom. Ministrski zbor je tako imenoval Moniko Kirbiš Rojs za državno sekretarko na Ministrstvu gospodarski razvoj in tehnologijo, Igorja Šalamuna na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Patricio Čular na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter Igorja Senčarja in Boža Cerarja na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak si želi na na mestu sekretarja na tem ministrstvu Matjaža Longarja. Aleš Gulič ne bo več direktor Urada za verske skupnosti, zamenjal ga bo mag. Stanko Baluh.

Šef Sove Selan razrešen, njegovo mesto zasedel Črnčec

Na mesto Pahorjevega šefa Sove Sebastjana Selana naj bi prišel Damir Črnčec, bivši poslanec SDS Aleksander Zorn bo državni sekretar Žige Turka, mesto sekretarja za visoko šolstvo naj bi zasedel Borut Rončevič. V parlamentu se je danes špekuliralo, da naj bi minister Senko Pličanič za državnega sekretarja pripeljal Janija Soršaka, nekdanjega varuha konkurence.

Vlada s kar tremi podpredsedniki

Za podpredsednike vlade so imenovali predsednike treh koalicijskih strank, in sicer Ljudmilo Novak, Radovana Žerjava in Karla Erjavca. Slednji bo prav tako vodil komisijo za kadrovske in administrativne zadeve, Žerjavu je pripadel odbor za gospodarstvo, odbor za državno ureditev in javne zadeve pa bo vodil minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

 

 

Deli s prijatelji