KADROVANJE

Vlada soglaša, da najbolje plačani direktor bolnišnice dobi nov mandat

Objavljeno 01. januar 2014 18.20 | Posodobljeno 01. januar 2014 18.21 | Piše: K. K.

Aleksander Merlo je dobil vladno soglasje k imenovanju za direktorja Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna.

Merlo je septembra zaslužil 7813 evrov bruto.

LJUBLJANA, POSTOJNA – Najbolje plačani javni funkcionar po zadnjih objavljenih statistikah Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), direktor Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna Aleksander Merlo, je pred dnevi dobil soglasje vlade za novo imenovanje. Merlo se je na vrh plačil javnih funkcionarjev povzpel s septembrsko plačo, ko je zaslužil 7813 evrov bruto image. Merlo je sicer tradicionalno v vrhu zaslužkarjev med javnimi funkcionarji, s 7515 evri je bil prvi tudi avgusta.

Služi z dežurstvi

V Postojni so nam takrat pojasnili, da Merlo »opravlja poleg funkcije direktorja tudi delo v bolnišnici in ambulanti. Poleg rednih 174 ur opravi še določeno število ur na mesec zunaj rednega delovnega časa (dežurstvo, pripravljenost na domu), in to ob delavnikih, nedeljah in praznikih, skladno z mesečnim razporedom. V septembru je opravil 113 ur dela preko polnega delovnega časa.«

Avgusta, ko je zaslužil skoraj 300 evrov bruto manj kot septembra, je bila po podatkih iz bolnišnice njegova plača nekoliko nižja, ker je porabil nekaj dni letnega dopusta. »Delo zunaj rednega delovnega časa morajo opravljati vsi pri nas zaposleni zdravniki, saj smo dolžni zagotavljati 24-urno neprekinjeno zdravstveno oskrbo. Če ne bi opravljali tega dela zaposleni, bi bilo treba angažirati zunanje zdravnike,« še pojasnjujejo v bolnišnici. Merlo je s 113 urami oddelal še dodatnih 14 dni osemurnih delovnikov.

Tri mandate direktor, enega poslanec

V vladnem sklepu beremo, da vodi Merlo postojnsko porodnišnico zadnja štiri leta, vodil pa jo je tudi že v obdobju od 1993 do 2001. V vmesnem obdobju je v porodnišnici in kot koncesionar delal kot zdravnik specialist ginekologije in porodništva. Svet zavoda ga je ponovno izvolil za direktorja tudi na osnovi predstavljenega programa dela in razvoja porodnišnice v prihodnje.

Merlo je bil kot član LDS poslanec tretjega sklica Državnega zbora Republike Slovenije – do 6. julija 2004 je bil nadomestni poslanec, saj je nadomestil Dimitrija Rupla, ko je ta postal minister za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Deli s prijatelji