SLOVO

Vlada razrešila Tatjano Fink

Objavljeno 07. november 2013 16.43 | Posodobljeno 07. november 2013 16.43 | Piše: Mo. S.

Direktorica trebanjskega Trima je bila članica odbora za priznanje za poslovno odličnost.

Tatjana Fink.

LJUBLJANA – Na današnji redni seji je vlada razrešila dozdajšnjo članico Odbora za priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) Tatjano Fink, glavno direktorico podjetja Trimo, d. d., Trebnje in na njeno mesto imenovala novega člana Marka Lotriča, direktorja podjetja Lotrič Meroslovje, d. o. o., Selca, je vlada zapisala v sporočilu za javnost.

Finkova je prezasedena

Pojasnili so, da je Finkova julija letos uradu za meroslovje podala odstopno izjavo, v njej pa je kot razlog za prekinitev sodelovanja v odboru navedla svojo prezasedenost. Naj ob tem spomnimo, da se je trebanjski Trimo znašel v velikih finančnih težavah.

Kakor koli, vlada je na izpraznjeno mesto imenovala novega člana Marka Lotriča. Njegovo podjetje je bilo v kategoriji majhnih podjetij na podlagi strogih meril modela odličnosti nazadnje ocenjeno najbolje, Lotrič pa bo na svojem položaju lahko štiri leta.


Za inovativnost in večjo konkurenčnost

PRSPO je vladni program in ena od 26 nacionalnih nagrad za poslovno odličnost v državah EU. Temeljni cilj programa je sistematična podpora stalnega izboljševanja znanja, inovativnosti ter prenosa dobrih praks za dvig konkurenčnosti podjetij in javnih institucij, še poudarjajo v vladi. 

 

Deli s prijatelji