RAZREŠITEV

»Vlada naj se opraviči svojcem pokojnega«

Objavljeno 15. marec 2012 11.21 | Posodobljeno 15. marec 2012 11.21 | Piše: A. L.

Še pred koncem sojenja je Meško umrl, STA pa je morala družini izplačati poravnavo.

Zdaj že pokojni Borut Meško.

LJUBLJANA – Vlada naj izvede revizijo nezakonite razrešitve in prekinitve delovnega razmerja odgovornemu uredniku STA Borutu Mešku, je zapisano v pobudi Združenja novinarjev in publicistov, Zavoda za oživitev civilne družbe, Zbora za republiko in Inštituta Jožeta Pučnika.

Svojcem pokojnega morali izplačati poravnavo

Leta 2009 je namreč Slovenska tiskovna agencija (STA) oziroma njen pooblaščeni predstavnik direktor Bojan Veselinovič razrešil in odpovedal delovno razmerje odgovornemu uredniku STA Borutu Mešku. »Za izpeljavo postopka krivdne razrešitve in odpovedi delovnega razmerja je navajal izmišljene razloge, zaradi česar se je Borut Meško obrnil tudi na delovno sodišče. Še pred zaključkom postopka je Meško zaradi težke bolezni umrl, Slovenska tiskovna agencija pa je morala zaradi ravnanja direktorja Veselinoviča družini pokojnega izplačati poravnavo,« so zapisali.

Opravičilo in sankcije zoper Veselinoviča

»Ker je direktorja STA v času, ko je izvršil svoje nemoralno in nezakonito dejanje, imenovala vlada, pričakujemo, da bo vlada izvedla tudi revizijo postopka krivdne razrešitve in prekinitve delovnega razmerja Borutu Mešku ter ugotovila, da je bilo ravnanje direktorja Bojana Veselinoviča nezakonito. Vlada Republike Slovenije naj se tudi javno opraviči svojcem pokojnega Meška za to dejanje, ki ga je tudi v njenem imenu izvršil direktor Veselinovič. Prav tako pričakujemo, da bo zoper direktorja Veselinoviča sprožila ustrezne pravne postopke,« so še dodali.

Deli s prijatelji