MENJAVE

Vlada dala soglasje: Horvat ne bo več direktor jeseniške bolnišnice

Objavljeno 13. junij 2014 14.51 | Posodobljeno 13. junij 2014 14.51 | Piše: A. L.

Ministrstvo za zdravje vodi premierka Alenka Bratušek.

Igor Horvat, direktor jeseniške bolnišnice.

LJUBLJANA – Vlada je na včerajšnji redni seji sprejela soglasje k razrešitvi direktorja Splošne bolnišnice Jesenice Igorja Horvata. Svet zavoda kot najvišji organ upravljanja Splošne bolnišnice Jesenice je že maja letos sprejel sklep o razrešitvi Horvata z omenjene funkcije. 

Vzrok razrešitve: malomarno opravljanje dolžnosti

»Iz obrazložitve sklepa je razvidno, da je svet zavoda sprejel sklep o razrešitvi Igorja Horvata s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Jesenice zaradi malomarnega opravljanja dolžnosti, s čimer bi lahko nastale hujše motnje pri opravljanju dejavnosti Javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Jesenice,« so zapisali v vladnem sporočilu. Dodajajo, da zakon o zdravstveni dejavnosti v prvem odstavku 29. člena določa, da direktorja zdravstvenega zavoda imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja – in vlada ga je dala.

Spomnimo, gre za direktorja, ki je opozarjal, da bo bolnišnici zmanjkalo denarja, med drugim pa podporo Horvatu izrekel tudi Samo Fakin, direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je dejal, da je Jeseniška bolnišnica v enakem stanju kot druge slovenske bolnišnice in da so izgube objektivne narave.

Deli s prijatelji