IMENOVANJE

Vizjakov sodelavec in svetnik SDS postala nova nadzornika Soda

Objavljeno 04. februar 2013 21.09 | Posodobljeno 04. februar 2013 21.10 | Piše: S. J., STA

Vlada je danes potrdila razrešitev Igorja Maherja in Staneta Seničarja iz nadzornega sveta Soda.

Martin Bratanič je tesni sodelavec ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka.

LJUBLJANA – V prostorih vlade je danes potekala skupščina Slovenske odškodninske družbe (Sod), na kateri je vlada kot predstavnica edine Sodove lastnice države potrdila razrešitev Igorja Maherja in Staneta Seničarja iz nadzornega sveta Soda in imenovanje Martina Brataniča in Radivoja Nardina za nova nadzornika.

Sklep sprejeli že v petek

Vlada je sicer sklep o razrešitvi Maherja in Seničarja, ki sta bila po pisanju časnika Delo v nadzorni svet imenovana v okviru strankarske kvote DL in Desusa, in imenovanju Brataniča in Nardina sprejela že minuli petek. Prvi je tesni sodelavec ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka, drugi pa izolski svetnik SDS.

Po petkovi vladni seji je sicer časnik Delo podvomil o veljavnosti teh kadrovskih sprememb, ker naj bi vlada delovala kot skupščina, zato bi moral biti na seji vlade prisoten notar.

Iz urada vlade za komuniciranje so nato sporočili, da je vlada v petek zgolj oblikovala stališče za skupščino, ki pa so jo nato izpeljali danes.

Iz Soda so sicer danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili še, da sta bila 25. januarja na seji sveta delavcev za predstavnika delavcev v nadzornem svetu družbe izvoljena Simona Razvornik Škofič in Miran Škof, predstavniku sveta delavcev Pavlu Gorišku pa je bil potrjen mandat člana nadzornega sveta, ki ga je nastopil 24. februarja predlani.

Deli s prijatelji