IZPOVED

Vizjak se stolčka ne bi oklepal za vsako ceno

Objavljeno 19. junij 2012 19.30 | Posodobljeno 19. junij 2012 19.32 | Piše: M. U.

Še vseeno ga zaboli, ko jih za zahvalo dobi ‘po buči‘.

Poslanca SDS zanima kdaj bo Slovenija prejela evropska sredstva.

LJUBLJANA – Pogovor, pogovor in še enkrat pogovor, je ključ vsega, je o uspehu svoje pogajalske taktike s sindikati za Delo povedal minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak. Ob tem nekdanji Pahorjevi vladi še navrže, da je ravno to manjkalo njenim ministrom, ki da so se s sindikalisti premalo pogovarjali.

Ministrskega stolčka se ne bi oklepal za vsako ceno

Ker je po njegovem med mladimi vse bolj prisotno prepričanje, da v Sloveniji lahko počneš prav vse, ker se ti ne more nič zgoditi, je sam pri sebi trdno prepričan, da se ministrske funkcije ne bo oklepal kot pijanec plota za vsako ceno.

Še vseeno ga zaboli, ko jih za zahvalo dobi 'po buči'

Minister Vizjak sicer pravi, da ima trdo kožo, saj je v politiki že vrsto let, a da vseeno podtikanja in očitki brez dokazov še vedno zabolijo. Kot je dejal, mu največkrat očitajo, da je nesposoben in neučinkovit in da za razvoj Brežic in celotne regije ni storil nič. Ob tem ne more ostati ravnodušen, »saj sem se dolga leta trudil, žrtvoval, se marsičemu odrekal, na koncu pa jih za zahvalo dobim po buči«.

Nikoli na prvo žogo

Sicer pa pravi, da ga ne moti, če se kdo od kritikov obregne ob njegove telesne posebnosti, glede tega pač res ne more veliko spremeniti. Vizjak pravi, da ni omahljivec, dasiravno si vzame čas za premislek – in da nikoli ne igra na prvo žogo.

Deli s prijatelji