PEREČE

Vizjak o socialnih transferjih: Svetlik je preslišal priporočila

Objavljeno 02. marec 2012 12.51 | Posodobljeno 02. marec 2012 12.51 | Piše: T. L.

Mladih v javni upravi ne bodo zaposlovali.

Poslanca SDS zanima kdaj bo Slovenija prejela evropska sredstva.

LJUBLJANA – »Kot minister sem član vlade. Vlada oziroma koalicija se ni poenotila glede družinskega zakonika, zato kot član vlade ne morem zastopati stališč, glede katerih ni dogovora. Osebno sem zagovornik tradicionalne družine, vendar sem strpen do vseh oblik skupnosti,« je o vroči temi prihajajočega referenduma o družinskem zakoniku v MMC-jevi spletni klepetalnici povedal minister za delo Andrej Vizjak.

Zmeda s socialnimi transferji

Prioriteta je, da sistem čim prej nemoteno deluje, odgovornost pa bodo ugotavljali, ko bodo odločbe izdane in bodo imeli celovitejši pregled nad zadevo, je težave centrov za socialno delo, povezane z izvajanem nove zakonodaje na področju uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, komentiral Vizjak. Odgovornosti pristojnih zaenkrat še ne bodo ugotavljali.

Odgovoren bivši minister

Na vprašanje, ali bo ukrepal zoper Davorja Dominkuša, ki je še nedavnega – kljub opozorilom – zagotavljal brezhibnost delovanja sistema, je Vizjak odgovoril, da »odgovornost za slabo uveljavljanje socialne zakonodaje ni le na Dominkošu, temveč tudi na bivšem ministru, ki je hitel z začetkom izvajanja in preslišal priporočila, da bi za pol leta prestavili projekt. Naredil bom vse, da upravičenci prejmejo odločbe čim prej.« Dodal je še, da se zaveda morebitne hude krvi pri tistih, ki poslej ne bodo več v tolikšni meri prejemali socialnih transferjev.

Uveljavitev nove socialne zakonodaje, prenova delovnopravne zakonodaje v smislu prožne varnosti in prenova aktivne politike zaposlovanja pa so tri najpomembnejše in prioritetne naloge, ki se jim bo minister posvetil.

Deli s prijatelji