OPOZICIJA

Vizjak: Dvig DDV je napačna odločitev

Objavljeno 09. maj 2013 18.27 | Posodobljeno 09. maj 2013 18.27 | Piše: A. L.

Po mnenju nekdanjega gospodarskega ministra bi bilo treba sprejemati ukrepe za oživitev gospodarstva in racionalizacijo delovanja države.

Andrej Vizjak.

LJUBLJANA – »Dvig DDV bo prizadel gospodarstvo, ki se v teh kriznih časih že tako in tako bori za preživetje, prav tako pa omenjeni ukrep ne bo dosegel želenih finančnih učinkov,« pravi nekdanji gospodarski minister Andrej Vizjak. Izpostavlja, da Slovenija danes potrebuje predvsem ukrepe za oživitev gospodarstva in racionalizacijo delovanja države, zato bi bilo treba najprej na teh dveh področjih storiti vse, kar je mogoče.

Dodaja, da tudi izkušnje iz drugih držav kažejo, da tak ukrep vodi v spiralo zmanjševanja gospodarske aktivnosti, potrošnje ter zato zmanjševanja prihodkov v državni proračun: »Ker je taka odločitev najslabša mogoča, ji v teh razmerah ostro nasprotujemo.« V SDS poudarjajo, da tovrstni ukrepi ne vodijo iz krize: »Na žalost bodo zgolj poglobili recesijo in ne bodo dosegli želenih učinkov glede finančne konsolidacije. Dvomimo tudi, da bo Evropska komisija naklonjena takemu pristopu vlade.«

Deli s prijatelji