V BELGIJI

Visoka častnica SV pijana trčila, na delovnem mestu pa ostaja

Objavljeno 29. marec 2016 21.39 | Posodobljeno 29. marec 2016 21.39 | Piše: Mo. S.

Zagotovili so ji pomoč strokovnih služb za reševanje stanja, ki je častnico pripeljal v osebno stisko.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Nekaj gnilega je v Slovenski vojski,« je naslov anonimnega pisma, ki smo ga prejeli v uredništvo. Avtor v njem našteva domnevne nepravilnosti v Mirnodobni strukturi Slovenske vojske v tujini (MSSVT), med njimi pa omenja tudi prometno nesrečo, ki naj bi jo v Belgiji povzročila visoka častnica SV.

»Visoka častnica SV je v alkoholiziranem stanju povzročila prometno nesrečo, vendar se je vse pometlo pod preprogo in še vedno opravlja svojo dobro plačano službo, kjer je dnevno v alkoholiziranem stanju …« piše neznani pošiljatelj.

Ne odpoklic, temveč strokovna pomoč

Za pojasnili smo se obrnili na SV, kjer nam je tiskovni predstavnik Simon Korez pojasnil, da je bila pripadnica v prometni nesreči s svojim osebnim vozilom udeležena zunaj delovnega časa. »Po pogovoru s pripadnico, predstavnikom belgijske policije in z njenimi nadrejenimi se je polkovnik Zakrajšek odločil, da ne predlaga odpoklica pripadnice z mednarodne dolžnosti, temveč ji je zagotovil pomoč strokovnih služb za reševanje stanja, ki je častnico pripeljalo v osebno stisko, in izvedel vse ukrepe za izboljšanje njenega stanja,« je dodal.

Koliko je napihala?

Na vprašanje, zakaj je polkovnik Peter Zakrajšek govoril z belgijsko policijo, nam je odgovoril, da je polkovnik nadrejeni vsem v predstavništvu. »Zaradi delovanja v mednarodnem okolju je ocenil, da bi lahko pomagal imenovani pri razrešitvi dogodka, ki se je zgodil zunaj delovnega časa,« nam je še povedal. Koliko je visoka predstavnica napihala, pri SV ne vedo, prav tako pa zaradi te zadeve alkoholizma na delovnem mestu ne obravnavajo. Avtor pisma namreč trdi, da naj bi bila visoka predstavnica večkrat v alkoholiziranem stanju, vendar pa »v zvezi z navedenim v SV ne tečejo postopki«.

Imate tudi vi za nas kakšne informacije? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji