ZNOVA

Višje sodišče ugodilo zavrnjenemu Kanglerju

Objavljeno 27. maj 2014 19.56 | Posodobljeno 27. maj 2014 19.56 | Piše: A. L.

Predlagal je alternativno prestajanje zaporni kazni, a ga je sodišče na prvi stopnji zavrnilo.

LJUBLJANA, MARIBOR – Višje sodišče je ugodilo bivšemu mariborskemu županu Francu Kanglerju: mariborsko okrajno sodišče bo moralo še enkrat odločati o njegovi prošnji za alternativno prestajanje zaporne kazni. Kangler je želel, da namesto zaporne kazni opravlja družbenokoristno delo ali pa prestaja vikendzapor ali hišni zapor. Okrajno sodišče je njegovo prošnjo zavrnilo.

Višje sodišče je ugotovilo med drugim, da prvostopenjsko sodišče ni opravilo zadostne in dovolj poglobljene presoje okoliščin, ki so pomembne za odločitev, ali naj Kanglerju zaporno kazen pretvorijo v alternativno obliko kazni ali ne. Mnenje je sodišče obrambi vročilo šele zdaj, obramba pa ima osem dni časa, da se o njem izjasni, poroča Delo.

Zaradi obsodbe v primeru dodelitve občinskega stanovanja Karin Ježovita bi Kangler že moral za zapahe, a je iz zdravstvenih razlogov zaprosil za odlog. Zdaj čaka na pregled izvedenca. Ježovitova je bila obsojena na pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta in 5000 evrov denarne kazni.

Deli s prijatelji