ODLOČITEV

Višje sodišče razveljavilo sodbo o nezakoniti razrešitvi Veselka

Objavljeno 17. september 2015 13.07 | Posodobljeno 17. september 2015 13.07 | Piše: STA, E. C.

Veselko je dejal, da višje sodišče v sodbi ugotavlja, da je sklep o njegovi razrešitvi nezakonit in zato ničen.

Gregor Veselko, predsednik uprave Luke Koper

KOPER – Višje sodišče v Kopru je po pisanju Primorskih novic ugodilo pritožbi Luki Koper in spremenilo sodbo okrožnega sodišča, ki je konec lanskega leta razveljavilo sklep o razrešitvi nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Gregorja Veselka. Ta je zatrjeval, da je bil s čela Luke Koper razrešen nezakonito, odločitev višjega sodišča pa je zanj dejansko ugodna.

Veselko je za časnik namreč dejal, da višje sodišče v sodbi ugotavlja, da je sklep o njegovi razrešitvi nezakonit in zato ničen. Nedvoumno tudi ugotavlja, da razlogov za njegovo razrešitev ni bilo, zato je tudi spremenilo sodbo prve stopnje, saj ni mogoče razveljaviti sklepa nadzornega sveta, ki zaradi ugotovljene ničnosti praktično ne obstaja.

»Bil sem torej razrešen s sklepom, za katerega je sodišče razsodilo, da ga ni,« pravi Veselko. Dodaja, da njegov odvetnik sedaj preverja sodno prakso, ali je sploh smiselno zahtevati revizijo postopka na vrhovnem sodišču, ne izključuje pa niti možnosti ponovne tožbe zaradi ničnosti sklepa. »V vsakem primeru pa gremo na delovnem sodišču s postopkom naprej,« pravi.

Delal je dobro

Na delovnem sodišču Veselko zahteva odškodnino dobrih 70.000 evrov, ker so mu predčasno prekinili delovno razmerje. Postopek na delovnem sodišču je zdaj nekaj časa miroval, ker so čakali na odločitev sodišča v zvezi s sklepom o razrešitvi. Kot kaže, tako poročajo Primorske novice, sta odločitev okrožnega sodišča in odločitev višjega sodišča za Veselka v delovnem sporu ugodni, saj je bil po odločitvi okrožnega sodišča nezakonito razrešen, po ugotovitvah višjega sodišča pa je bil sklep nadzornega sveta celo ničen. Torej Veselko v obeh primerih ni bil ustrezno razrešen.

Nadzorni svet Luke Koper je Veselka razrešil septembra 2012, ker da je izgubil zaupanje vanj. Veselko je trdil, da to ni zadosten razlog za razrešitev in da so mu celo nadzorniki potrjevali, da dela dobro.

Deli s prijatelji