PODPORA

Virantu večinska podpora, v DL zavračajo zlonamerne manipulacije

Objavljeno 13. september 2013 23.36 | Posodobljeno 13. september 2013 23.36 | Piše: STA, S. J.

Za Viranta je glasovalo 15 članov sveta, eden je bil proti, štiri glasovnice pa so bile neveljavne.

Gregor Virant se je v intervjuju za Delo dotaknil tudi prijetja Hilde Tovšak.

LJUBLJANA – Člani sveta DL so na današnji seji na tajnem glasovanju podprli predsednika stranke Gregorja Viranta pri njegovem delu, je medijem sporočila predstavnica za odnose z javnostjo poslanske skupine DL Helena Lovše. Svet stranke zavrača »ponavljajoče se zlonamerne manipulacije o razpadanju stranke«.

Svet DL sporoča še, da bo stranka čvrst dejavnik politične stabilnosti v državi, vso energijo pa bo usmerjala v reševanje hudih težav, v katerih se je znašla Slovenija. Za Viranta je glasovalo 15 članov sveta, eden je bil proti, štiri glasovnice pa so bile neveljavne.

Virant je ob prihodu na sejo, po tajnem glasovanju, dejal le, da nima časa za ukvarjanje z zdrahami in raznimi »koristolovci«. »Ta država ima veliko težav, jaz mislim svoj čas in energijo vlagati v reševanje teh težav, ne pa v ukvarjanje stranke same s sabo. Tega se v DL ne bomo šli,« je dejal. »Da rešujemo težave, je poslanstvo DL,« je dodal.

Člani sveta DL so pred današnjo sejo zatrdili, da razlogov za paniko v stranki ni, prav tako danes ni pričakovati odločitev glede kongresa. V minulih dneh se je namreč slišalo nezadovoljstvo na račun vodenja, a so vidni člani DL danes ocenili, da je bolj »završalo« v medijih kot v DL.

Deli s prijatelji