JAVNOMNENJSKA RAZISKAVA

Virantovih v parlament ne bi spustili

Objavljeno 19. september 2013 21.49 | Posodobljeno 19. september 2013 21.49 | Piše: A. L.

Pozitivna Slovenija je izgubila še tri odstotke.

LJUBLJANA – Če bi bile volitve v nedeljo, bi zmagala stranka SD s 23,1 odstotka podpore, sledi pa ji SDS z 18,4 odstotka. Na tretje mesto bi se uvrstil PS z 8,6 odstotka, kar je skoraj tri odstotne točke manj kot pred mesecem. Sledili bi Desus s 7,8 odstotka, SLS s 7,4 odstotka in NSi s 5,5 odstotka podpore, kaže anketa, ki jo danes objavlja Planet Siol.net.

Telefonsko raziskavo je Episcenter izvedel med 9. in 18. septembrom na reprezentativnem vzorcu 1000 polnoletnih oseb.

Virantovi zunaj

Podpora je v primerjavi z avgustom padla tako SD in PS kot tudi NSi, velik skok pa sta zabeležila Desus in SLS. Državljanski listi (DL) z 2,5 odstotka glasov volivcev ne bi uspelo ponovno priti v državni zbor (DZ), je še razvidno iz podatkov ankete, ki jo je izvedel Episcenter. Druge stranke je kot volilno izbiro navedlo 12,9 odstotka vprašanih. Največ volivcev, 8,9 odstotka, bi glas na volitvah zaupalo novim strankam, nekdanji parlamentarni stranki LDS bi glas oddalo 1,8 odstotka volivcev, stranki TRS 1,2 odstotka, strankam vstajnikov pa 0,9 odstotka.

Manj kot enoodstotno podporo javnosti po navedbah portala uživata dve nekdanji parlamentarni stranki. SNS je kot najboljšo izbiro navedlo 0,6 odstotka, stranko Zares pa 0,1 odstotka vprašanih.

Skupno 13,7 odstotka vprašanih ni vedelo ali ni želelo povedati, kako bi se odločili na volitvah.

Deli s prijatelji