KOALIRANJE

Virantovi se usmerjajo po javnomnenjskih meritvah

Objavljeno 29. december 2011 14.13 | Posodobljeno 29. december 2011 14.20 | Piše: K. K.

Politika mora stopiti korak nazaj, se odreči prestižnim in ideološkim bojem, razmišljajo Virantovi.

LJUBLJANA – »Nedavno opravljena anketa javnega mnenja (Episcenter) in odzivi volivcev kažejo na veliko polariziranost. 29 odstotkov anketiranih zagovarja tezo, da mora vlado sestaviti Zoran Janković, 21 odstotkov jih meni, da ta pravica pripada Janezu Janši, skoraj 50 odstotkov pa je takih, ki menijo, da bi bilo za Slovenijo dobro, če bi to bil nekdo tretji,« so danes v Državljanski listi Gregorja Viranta (LGV) podkrepili svojo odločitev, da skupaj s SLS in z DeSUS podprejo vlado narodne enotnosti.

Časovna stiska

Odločitev, da svet stranke podpre pobudo za razmislek o oblikovanju vlade ustavne večine oziroma vlade narodne enotnosti, ki je nastala v sodelovanju s strankama SLS in DeSUS, je svet stranke podprl sinoči, danes pa so jo argumentirali še s pojasnilom: »Ravno zato se nam kljub časovni stiski, v kateri se nahaja Slovenija danes, zdi vredno vložiti dodaten napor in predstaviti predlog o vladi narodne enotnosti. Morda bolj kot kdaj koli prej potrebujemo vlado, ki bi Slovenijo združila in ne razdvajala.«

Celotno odločitev LGV, za katero se trenutno zdi, da v rokah drži škarje in platno sestavljanja vlade, lahko preberete v priponki.

Deli s prijatelji