PROTEST

Virantovi o Vaskrsiću: Odločno nasprotujemo izmikanju plačila računov

Objavljeno 14. marec 2012 15.24 | Posodobljeno 14. marec 2012 15.24 | Piše: P. J.

Ustava varuje tiste, ki dolga ne morejo plačati, ne pa tistih, ki ga nočejo.

LJUBLJANA – »V Državljanski listi Gregorja Viranta odločno nasprotujemo nespoštovanju plačilne discipline in izmikanju plačila računov, saj menimo, da je plačilna disciplina temelj pravne države, ki je v trenutni gospodarski situaciji še posebno pomembna,« so zapisali v izjavi za javnost.

Dolžnik je ignoriral pozive

Poslanci liste Virant so zapisali, da so iz poročanja medijev v danem primeru razbrali, da sta sodišče in izvršitelj v okviru svojih zakonskih možnosti naredila vse, da bi od dolžnika izterjala dolg na kakšen koli drug način, torej brez izvršbe na nepremičnino, vendar se dolžnik na te pozive ni odzival oziroma jih je ignoriral. Zapisali so še, da bi bilo od dolžnika korektno in prav, da bi javnosti predstavil celotno sliko o omenjeni zadevi, da bi si lahko ustvarila objektivno mnenje o preoblematiki.

Zakonodaje ne bodo spreminjali le zaradi razvpitosti primera

V Državljanski listi Gregorja Viranta pa vseeno dopuščajo možnost, da se dejansko ugotovijo pomanjkljivosti obstoječe zakonodaje in izvedejo ustrezne spremembe. Ne želijo pa se prenagliti in izvajati sprememb samo na podlagi enega 'razvpitega' primera. »Ob tem poudarjamo, da se strinjamo z mnenjem pravnih strokovnjakov, ki menijo, da Ustava RS varuje le tiste, ki dolga ne morejo plačati, ne pa tistih, ki ga nočejo.«

Protest pred DZ

Pred državnim zborom (DZ) so se v podporo Zoranu Vaskrsiću zbrali protestniki, ki protestirajo proti deložaciji družine iz družinske hiše v Litiji. Podpira ga tudi gibanje 15o. Vaskrsić je odločen, da se iz hiše, ki so jo prodali na dražbi, ne bo izselil. 

Na vprašanje, kako bo branil svojo domačijo, je odgovoril. »Svojo domačijo bom branil z vsemi možnimi in legitimnimi sredstvi – in tudi s sabo. Če bo treba, da tam izgubim svoje življenje, ga bom.«

Deli s prijatelji